Niisiis mõtlesin, et jagan teistegagi oma kogemust. Kõige põhjal saan esile tuua viis asja, mida tegin. Ja need asjad töötasid.

1. Kulutasin rohkem kaloreid, kui tarbisin. Kui soovid kaalu kaotada, siis päeva lõpuks loeb tasakaal. Kui tarbisin vähem kaloreid ja kulutasin rohkem, siis oli kõik hästi. Jätsin menüüst välja kõik toidud, mis on eeltöödeldud või mingitki moodi valmis. Sõin värskeid puu- ja juurvilu. Tegin kõik toidud isu. Lisaks sõin rohkem kiudaineterikkaid toite. Oluliselt vähem tarbisin aga suhkrut. Nii et unusta jäätis ja kommid. See ei ole mingi asi, mis peab käima suve juurde.

2. Tegin regulaarselt jõutrenni. Mulle meeldib tõsta erinevaid raskuseid. Alguses oli muidugi raske, aga ega paari trenniga ei tulegi kogu jõud. Asi võtab ikka aega. Mul on sitkust ja püsivust. Käisin järjekindlalt iga nädal. Lisaks sain oma treenerilt teada, et jõutrenn põletab rohkem kaloreid kui lihtsalt jalgrattasõit.

3. Käisin kolm korda nädalas jooksmas. Ma pole küll jooksutrenni suurim austaja, kuid sain aru, et kui tahan lisakilosid kaotada, siis pean ka end väsitama. Lisaks parandab jooksmine südametööd märkimisväärselt.

4. Magasin iga öö vähemalt 7-8 tundi. Sageli unustavad inimesed ära, kui oluline täisväärtuslik uni tegelikult on. See on aga väga tähtsal kohal, kui soovid kaotada kaalu. Loomulikult on töö- ja eraelu oluline, kuid tähtis on leida tasakaal. Hea uni ei aidanud mul kaotada mitte ainult kaalu, aga tundsin end palju paremini. Olin väljapuhanum, jaksasin rohkem. Iga päev oli seeläbi ka tegusam.

5. Hakkasin vähem alkoholi tarbima. Ma pole küll kunagi eriti suur alkoholisõber olnud, aga iga kord, kui jõin ja olin peol, tundsin järgmisel hommikul, kuidas mul on põsed punnis ja nägu justkui paistes. Otsustasin, et joon ainult siis, kui on mingi eriline sündmus. Aja jooksul muutus mu nägu palju kõhnemaks ja säravamaks. See oli kahtlemata seda väärt.