Eesti tuntud tsirkuseartisti Vello Vaheri arvamusel võib Cirque du Soleil’ Eestisse tulekut võrrelda Michael Jacksoni või Rolling Stonesi esinemistega Tallinna Lauluväljakul. «Kuna Cirque du Soleil on absoluutne tipp, jääb loota, et ürituse kordaminekul näeme Eestis järgmistelgi aastatel sama tsirkuse uusi etendusi. Tsirkusemaailmas teatakse Harry Houdinit, Oleg Popovi, David Copperfieldi või iga-aastast Monte Carlo tsirkusefestivali. Kõige tuntum on aga

Cirque du Soleil, millel on tsirkusekunsti arendamisel ja propageerimisel juhtiv roll. Cirque du Soleil’ lavastused ja seal esinevad artistid on paljudele tsirkustele ja artistidele eeskujuks, neid jäljendatakse», kommenteeris Vaher ning lisas: «Nii traditsioonilistes rändavates, kui ka statsionaarsetes tsirkustes on tavaliselt olnud üksteisest eraldiseisvad numbrid. Eesti publikul on seni olnud võimalus väga harva näha mõnda tõeliselt head tsirkusenumbrit. Siin nähtud uue tsirkuse etendused on seni reeglina piirdunud laste- ja noortetsirkusega, kuid Ciruqe du Soleil’ suurejoonelistes etendustes on kunstiliselt lavastatud maailma parimad tsirkusetrikid koos tantsu, muusika ja näitlejameisterlikkusega, huvitavate kostüümide ja lavakujundusega ning kokku jutustatakse terve lugu».

Kaks aastat New Yorgis Cirque du Soleil’ etenduses artistina töötanud Eestist päris tantsija Teele Ude sõnul teeb Cirque du Soleil’ eriliseks see, et showd on justkui teatrietendused. «Raskeid trikke ja numbreid seob teatraalne lugu. Seega inimesed saavad imetleda inimvõimeid raskete eriliste trikkide näol ja ka jälgida teatraalset lugu, mis teeb kogu showst terviku. Cirque du Soleil’ teeb eriliseks ka nende püüdlus leida alati midagi uut, mida varem nähtud ei ole või, mida keegi ei pidanud võimalikuks», lisas Ude.

«Saltimbanco» on ühtaegu iseäralik ja klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuseetendus, mis on inspireeritud metropolide urbanistlikkusest ja suurlinna värvikatest elanikest. Shows osaleb 51 artisti ja muusikut enam kui 20 riigist. Klassikalise tsirkuseetendusena selle parimal kujul on «Saltimbanco» aukartustäratava artistlikkuse ja väleduse vapustav ja kaleidoskoopiline esitus. Siin näeb rambivalguses ahhetamapanevaid atleetlikke trikke, mida akrobaadid sooritavad ühekaupa ja tervete rühmadena. «Saltimbanco» on kahtlemata ekstravagantne vaatemäng oma silmapaistva väljendusviisiga: eri karakterite kirev lavamäng tõmbab vaatajad kaasa toretsevasse, unistustelaadsesse maailma, kujuteldavasse linna, kus mitmekesisus annab kasvuruumi lootusele.

«Seda etendust peavad nägema kõik, keda huvitab tsirkus, füüsiline teater, tants ja liikumine. Ma olen kindel, et isegi need, kes suhtuvad tsirkusesse skeptiliselt, saavad sealt suure elamuse. Avaneb võimalus näha oma silmaga tõeliselt head tsirkust. See on erakordne sündmus, mis näitab inimvõimekuse piire, viib eemale igapäevarutiinist ja teeb elu ilusamaks. Selline tsirkuseetendus sobib igast rahvusest ja igas vanuses inimestele. Lastele meeldib tsirkus alati, aga Cirque du Soleil’ etendusest saavad ka täiskasvanud elamuse kogu raha eest!», lisas Vello Vaher.

Maailmakuulus Cirque du Soleil annab Tallinnas, Saku Suurhallis, vaid neli etendust alates 28. detsembrist.

Etenduste ajad:

28. detsember (kolmapäev) ESIETENDUS
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

29. detsember (neljapäev)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

30. detsember (reede)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

Saltimbanco etendus kestab kokku 2,5 tundi, mille vahele mahub 30 minutiline vaheaeg.

Piletid Cirque du Soleil’ Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil Ticketpro internetipoes aadressil: www.ticketpro.ee ja Ticketpro müügipunktides üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.