Esialgu on film alles plaanimisjärgus. Äsja palkas stuudio palkas William Monahani stsenaariumi kirjutama, kirjutas Hollywood Reporter. Esialgu ei ole ka teada, kas uues linateoses teevad kaasa varem meeskonda kuulunud Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern, Julianne Moore ja Vince Vaughn.

Ei ole ka teada, mida plaanib kahe esimese filmi režissöör Spielberg, kes usaldas kolmanda linateose tegemise oma kaitsealusele Joe Johnstonile. Väidetabalt kuulub filmi põhiidee Spielbergile, mistõttu ei ole tõenäoline, et projekti kaasatakse algupärase romaani autor Michael Crichton.

Monahani viimane töö oli 20th Century Foxi uus ajalooline draama “Tripoli”, mis toob taas kokku Oscariga pärjatud “Gladiaatori” staari Russell Crowe´ga.

Esimene “juura-aja” filmi on 914 miljoni dollarilise piletimüügituluga kõigi aegade edukaimate kassatükkide edetabelis neljandal kohal. Koos teise filmi 614 ning kolmanda filmi 365 miljoni dollariga on frantsiis toonud sisse ligi kaks miljardit dollarit, kusjuures siia ei ole juurde arvatud neid hiigelsummasid, mis stuudio ja produtsendid on saanud videote ja meenete ning muu kauba müügist.