Mis tunde tekitab sinus lause “see on lahenduseelne olukord”. Tundub justkui midagi positiivset hakkaks juhtuma, eks? See on lihtsalt mingi olukord, mis on enne head asja. See on küll praegu sinuga, aga varsti-varsti läheb see oma teed. Miks me peame andma kergetele takistustele “probleemi” sildi külge ning tundma end mitu levelit halvemini?

Ma ei tea, mida arvad sina, kuid ma arvan, et meil ei ole probleeme. Meil on lihtsalt kerged tõkked, millest on vaja üle hüpata ja mõned ojad, millest läbi ujuda. Me saame need katsumused läbides endale väärtuslikud kogemused ning õpime midagi uut. Ja igast hetkestõpime midagi, isegi kui sa seda kohe endale ei teadvusta. Need asjad, mida nimetad probleemideks, on väljakutsed. Need on võimalused oma elu paremaks muuta. Sa võtad väljakutse vastu, mitte ei ignoreeri seda. Hiljem saad rahulikult päikest võtta ja aasal jalutada.

Eemalda oma mõtetest sõna “probleem” ja esimene etapp elu muutmiseks on tehtud! Ükskõik, mis asi sul ka ei juhtuks — see ei ole probleem ega mure, vaid väljakutse ja lahenduseelne situatsioon. Selles ei ole midagi negatiivset. See on sinu võimalus, sinu enese proovilepanek elu paremaks muutmiseks.