„Päris puuga sarnane kuusk hakkas klientidele silma oma õnnestunud vormi ja erilise tehnoloogia poolest. Tahtsime tuua looduslikku tunnetust linnaruumi ja inspiratsiooni allikaks sai sügavas Põhjamaa metsas kargelt helkiv härmatisega kaetud majesteetlik kuusk. Kuigi puu on kokku pandud 2D moodulitest, tekitab see täiusliku 3D efekti,“ räägib kuuse disaininud Kristiina Karjus.

Sarnased kuused ehivad ka Londoni tuntud ärilinnaosa Canary Wharf, kus 22 puust moodustub jõulumets. Metsa panevad elama justkui virmaliste peegeldust meenutavad värvilised valgusvood. Eestlaste valmistatud jõuluinstallatsioon jääb keskseks kaunistuseks ka seal jaanuarikuus peetaval populaarsel valgusfestivalil.

„ Kuulsaid jõulupuid oleme ka varem ehtinud, näiteks kaunistasime mõned aastad tagasi St. Peterburi tähtsaima jõulupuu,“ rääkis Adam BD juht Ivari Roosileht.

„Eesti inimesed on Adami käekirjaga ammu tuttavad, viimase aasta suurprojekt oli näiteks Eesti, Läti ja Leedu iseseisvuse 100. aastapäeva tähistamiseks loodud mahukad disainlahendused, aga ka LED valguse abil kujundatud Vabaduse väljaku valguspostid ja Manta maja fassaad,“ lisas Roosileht.

18. tegutsemisaasta jooksul on ettevõte kasvanud valdkonna turuliidriks Baltikumis ning jõulukaunistusi ja valguslahendusi eksporditakse üle maailma, muu hulgas Soome ja Rootsi, aga ka Saksamaale, Suurbritanniasse, Norrasse, Itaaliasse, Šveitsi, Venemaale, Ukrainasse, Rumeeniasse, Uus Meremaale, Dubaisse ja mujale. Eestlaste kaunistatud on näiteks Helsingi Vantaa Lennujaam, Rootsis Ronneby vanalinn, Säleni suusakuurort ja Stockholmi IKEA, Kaunase linnus Leedus ja palju muud. Ettevõttel on 4000 ruutmeetrine tootmishoone Eestis.