Archie kasvas üles ranges adventistlikkus peres, kus tantsimine oli keelatud. Vaatamata sellele alustas ta salaja televiisori ees, kui oli alles 3-aastane ning tegeleb sellega tänase päevani! Ta on iseõppinud freestyle tantsija, kes ei läinud klubisse enne 1979. aastat, kui ta oli 20ndates. 1982. aastal kutsus ta DJ nimega Sally Sommeri mängima David Mancuso korterisse, mis inspireeris kuulsa filmi “Check Your Body at the Door” valmimist, mille juht Archie ise on.

Waacking, Vogue ja Hustle on vaid mõned stiilid, milles Archie meister on. Lisaks tantsule töötab ta New Yorki ühistranspordi agentuuris, tegeleb tõstmisega ning pühendab aega oma perele ning sõpradele. Burnett õpetab ka house tantsu New York Peridance tantsukeskuses.
Tants ja hip-hop kultuur on viinud teda maailma eri paikadesse õpetama. Hiljutised reisid tegi ta riikidesse nagu Saksamaa, Austria, Poola, Prantsusmaa, Soome, Rootsi, Taani, Venemaa, Holland, Tšehhi, Itaalia, Jaapan ja Brasiilia.

Archie on ka austatud koolitaja, keda on kutsutud demonstratsioone tegema mainekatesse koolidesse üle kogu Ameerika, näiteks Yale ja Harvard.
Burnett on talendika näitlejana üles astunud mitmetes muusikavideotes ning filmides. Ta on särav esineja nii kinolinal kui ka klubides ning tantsupõrandatel. Archie mitte ainult ei tantsi, vaid loob ka ise koreograafiat.