Tõenäoliselt eestlaste nigela palga tõttu eksivad kallitele terrassidele peamiselt turistid. Ka meie kehastusime hõlptulu pakkuvateks välismaalasteks ja nõudsime lihtsalt õlut ("One beer please!").
Seejärel kallasime kesvamärjukese mõõtekannu ning lasime vahul taanduda, et ausat joogikogust mõõta.

Troika
(Raekoja plats 15)
Õlu: Saku Originaal
Hind: 3.50 EUR
Kogus: 0,4l
Tegelik kogus: 0,35l

Troika meelitab õllejanust suure tahvliga "Õlu, Beer 3.50", mis esialgu näib Raekoja platsil toimetavatest konkurentidest odavam, kuid tegelikult pakutakse jooki 0,4 liitri kaupa.

Teenindaja toob lauda Saku Originaali. Mõõtekann näitab pärast vahu taandumist 0,35 liitrit. Seega on Troika teinud endale oma pideva happy hour'i, organiseerides firmale iga seitsmenda õlle tasuta.

Eksimuses ei saa süüdistada personali, vaid pigem juhatust, sest juba mainitud klaasid on mõeldud 0,33 liitriste purgijookide mahutamiseks. Valades neisse 0,4 liitrit, oleks klaasid ebamugavalt triiki täis.

Õlu ise tundub vesine ja mullivaene. Mullivaesuses võib süüdistada kannu ümbervalamist. Kas vesisus seisneb uues Saku mahedas tootes?

Molly Malones
(Mündi 2)
Õlu: A. Le Coq - Premium?
Hind: 4.50 EUR
Kogus: 0,5l
Tegelik kogus: 0,45l

Molly Malones'i Raekoja platsil asuval terrassil võib kohata enim inglist puhuvaid õllenautlejatest välismaalasi. Kui lihtsalt õlut küsida, pakub teenindaja valida eesti õlu või mõne spetsiifilisema vahel. Võtame eesti õlle.

4.50 eurot maksnud õlu osutub tõenäoliselt A. Le Coqi vaadiõlleks, ka hiljem antud tšekk ei reeda tarbitud toote päritolu ("hele õlu"). Koguseks peaks olema pool liitrit, kuid mõõtmistulemused näitavad halastamatult 0,45 liitrit ehk Mollyle iga üheksas õlu tasuta!

Õlut müünud teenindaja huvitus meie tegevusest ning läbikukkumisest kuuldes süüdistab õllevahtu. Vaht ei ole siiski õlu ja pärast langemist paljastab teatavasti oma õhusisalduse.
Jook ise on meeldiv ja isegi pärast ümbervalamist terava mulliga ning tugeva maitsega.

CatHouse
(Viru väljak 4/6)
Õlu: Saku Originaal
Hind: 3.00 EUR
Kogus: 0,5l
Tegelik kogus: 0,47l

Viru hotelli külje all asuva CatHouse'i terrass näib oma telkide ning diivanitega kõige mugavam, kuid veidral kombel pole seal ainsatki klienti.

Kuna õllehind on võrdeline vahemaaga Raekoja platsist, siis on see (turisti mätta otsast vaadatuna) oma kolme euroga juba päris soodne.

Leti taga asuv härra valab klaasi hooga vahtu täis ja kuivatab rätikuga niiskeid tagajärgi. Esialgu näib, et saadud toodet on lubatust oluliselt vähem, kuid pärast pikka vahuhunniku taandumise ootamist tõuseb õllekogus 0,47 liitrini. Selline õlu nõuab kannatlikkust!
Joogil on maitset ja meenutab hoopis humalarikast Saku Heledat.

Kalle Kusta
(Viru 21)
Õlu: Saku Originaal
Hind: 4.00 EUR
Kogus: 0,5l
Tegelik kogus: 0,5l

Viru väravate juures asuv Kalle Kusta terrass on aeg-ajalt rõõmsatest põhjanaabritest kaetud.
Kehvapoolsest ilmast tingitud tühi plats toob kogu terrassi-personali ehk kolm meessoost teenindajat kannuga toimetavate õlletestijate laua ümber.

Müüdud õlu osutub pärast oskamatut ümbervalamist ja seeläbi vahuga jändamist täpselt pooleks liitriks! "Ma ikka püüan," teatab rahulolev õllevalaja.
Õllel endal pole samuti suuremat häda, meeldivalt hapuka tooniga.

Türgi Kebab
(Vana-Viru 10)
Õlu: A. Le Coq - Premium
Hind: 3.00 EUR
Kogus: 0,5l
Tegelik kogus: 0,6l

WW Passaažis asuva Türgi Kebabi terrass on eksklusiivne, asudes katusel, kust avaneb vanalinnale hoopis omapärane vaade .

Õlut valatakse selles majas rohkem ehk umbes 0,6 liitrit. Madalamad hinnad on tõenäoliselt tingitud koha väheses leitavusest.

Õlu ise on pisut mullivaene, kuid maitset siiski leidub.

Kehrwieder
(Saiakang 1)
Õlu: Viru Toolse hele
Hind: 4.95 EUR
Kogus: 0,5l
Tegelik kogus: 0,65l

Raekoja platsi üks kallimaid õllepakkujaid Kehrwieder üllatab testijat esialgu märjaks kastmisega!
Äsja sadanud vihmast tekkinud mõneliitrine loik vajub välikatuselt otse kaela!

Virgutavalt niiskeks saanud reporterile tuuakse pilgeni täis Viru Toolse hele (eripruul?). Mõõtekann annab alla ning õlu kipub üle ääre tungima.

Maitse on õllel ainsana tõeliselt omapärane ehk tegu ei ole "kõigile peaks meeldima" eurolurriga. Kui odramärja eest hingehinda maksta, siis ehk tõesti millegi sellise eest....