Keskerakond
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ei kippunud telefoni teel asja ajama. "Üsna keeruline on seda telefoni teel rääkida. Võib-olla oleks mõistlik niimoodi, et lepime aja kokku, saame Keskerakonna büroos kokku ja saame omavahel näost näkku vestelda. Saame teada, kellega on Teie puhul tegemist ja saate minuga tuttavaks," vastas Toobal küsimusele, mida erakonnal pakkuda oleks.

Info, et potentsiaalne astuja on kuulus inimene, meest väga ei liigutanud. "Meie jaoks on kõik inimesed teretulnud, kes tahavad Keskerakonda astuda. Me ei tee vahet, kes on kelle jaoks tuntud ja kelle jaoks tundmatu. Ja ma pean teile ütlema, et igal aastal liitub Keskerakonnaga circa tuhat inimest. Eelmisel aastal oli rekord, siis liitus umbes 1600 inimest," sattus Toobal lõpuks reklaamisoonele.

Reformierakond
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal asub kohe tehnilise külje kallale: "Ahhaa, aga te kasutate arvutit, ei kasuta arvutit? Okei, siis on kindlasti kõige mugavam minna meie koduleheküljele ja sealt saate vaadata, et seal on kirjas kõik meie põhimõtted, poliitikad ja ajalugu.
Sealt on võimalik siis edasi vaadata. Kui tekib küsimusi, saatke neid meie meili peale ja meie inimesed vastavad teile."

On aeg kuulsusekaart lauale lüüa. 


"Raske öelda, kas see midagi muudab. Selles mõttes et küsimus on, kas Teie midagi muudate. Isegi kui te olete kuulus inimene, siis ma näen erakonda siiski vabade kodanike ühendusena, kus inimesed saavad ise poliitikat ja oma tulevikku muuta," selgitas Michal.

Mees jäi muutuste osas siiski natuke kahtlevale seisukohale ja proovis asja selgemaks tegemise tarvis kuulsuse nime teada saada. "Kuulsus" pidas targemaks veel võimalusi uurida.

Eestimaa Rohelised
Roheliste peasekretär Ain Kabal selgitas kohe, et nende juures on üks niisugune avalduse blankett vaja täita ja alla kirjutada, saab ka digitaalselt alla kirjutada ja siis tuleb kontorisse saata.

Aga mida roheliste juures tegema peab?
"(muheleb) Seda mida teile meeldib teha, ega vägisi ei saa midagi teha."

Kui selgub, et juttu räägitakse kuulsusega, tekib kerge huvi: "Mis sorti.. mis, mille poolest te kuulus olete?"

Kabal saab teada, et kuulsusel on oma rockbänd. "No meil on neid ennegi siin olnud Trubetsky oli mitu aastat nimekirjas ja...Nüüd ta vahetas erakonda."

Nii et rockbändi mehele ikkagi ei meeldinud roheliste seas?
"Ega ta siin ei nurisenud tegelikult. Siin on tore, astuge ligi! Selle blanketi leiab meie kodulehelt kah kuskilt üles," kutsus mees roheliseks hakkama.

Näib, et õige kenasti ja toidetult prääksuv part sünnib ikkagi erakondade tagatubades ja kohe ei anta saiatükikestki. Samas, tulisem valimispaanika on veel ees...

Kuulsuse meelitamist ei proovinud üldse IRL-i Ken-Marti Vaher ja Rahvaliidu Lauri Vitsut, kelle telefonid jäid kõrva juurde tõstmata. Mehed, mida te jamate!? Jääte nii väärt plakatitest ilma!