Eesti ekstreemspordiskene üheks oodatumaks ning nõutumaks ürituseks kujunenud Viljandi BASH toob sarnaselt möödunud aastale Viljandisse mitmed Eesti, Baltimaade ning Põhjamaade parimad ekstreemsportlased. Osalema oodatakse ligi 150 huvilist enam kui 7-st riigist.

Viljandi BASH on võrreldes teiste Eestis ning maailmas toimuvate ekstreemspordifestivalidega erinev. Viiel toimumispäeval pannakse peamine rõhk küll BMX- ile, rulale ning tõukeratastele, kuid lisaks sellele on toimumas palju muudki.

Festival on sarnaselt möödunud aastale 5 päeva pikk. Esimesed kolm päeva (3. – 5. juuli) on festivali eelnädal, mis koosneb väga erinevatest tegevusest: rannajalgpalliturniir, tänavatantsijate mõõduvõtt, lauatennis linnasüdames, tänavakorvpalliturniir ja nii edasi. Selle järgnevail päevil, laupäeval ning pühapäeval (6. – 7. juuli) toimub trikirataste, rulade ning tõukerataste pargivõistlus selleks ajaks juurdeehituse saanud Viljandi Männimäe skatepargis. Juurdeehitus jääb parki püsima suve lõpuni ning võistluse jaoks rajatud obstaaklid teisaldatakse 1. septembriks Lennukitehases asuvasse ekstreemhalli.

Mullu peamiselt linna toetusel toimunud, kuid tänavu ka mitmete kohalike ettevõtjate, sealhulgas Honda Viljandi esinduse LX Motorsi ning UKU Keskuse, abiga aset leidev noortefestival hõlmab kogu linna: UKU Keskuse esine, Rubiini plats, Kõrgemägi, Männimäe skatepark jne.

Kõik festivali tegevused, v.a. järelpeod, on pealtvaatajatele tasuta.

Läinud aastal osales festivali pargivõistlusel 100 osalejat ning ligi pooltuhat pealtvaatajat. Lisades kõikide teiste sündmuste pealtvaatajad, saadi kokku paar tuhat huvilist. Festivali uudistega saab end kursis hoida Viljandi BASH-i kodulehel. Lisaks Facebookis ja Twitteris.

Jaga
Kommentaarid