Elagu Libertaarfeodalistlik Erakond! Vabaerakonna kodulehele häkiti sisse ja saadeti välja liba-pressiteade

Vabaerakonna valimispidu
Vabaerakonna valimispiduFoto: Rauno Volmar

Vabaerakond peaks oma internetikeskkondade haldamise ohjad tugevamini enda haardesse võtma, sest oskuslikud naljaninad suudavad üsna kerge vaevaga nende telgitagustesse tungida, näitab hiljuti avalikkuse ette jõudnud liba-pressiteade, mille kohaselt peaks erakonna uueks nimeks saama Libertaarfeodalistlik Erakond, mis pooldab väikeste vabalinnade teket.

"Väljendamaks selgemalt oma maailmavaatelist tuuma, otsustas Vabaerakonna juhatus võtta erakonna nimeks Eesti Libertaarfeodalistik Erakond. Kuigi Sergei Metlevi ja Mart Nuti katsed brändida erakonna maailmavaadet vabakonservativismina on tervitatavad, ei ole juhatuse hinnangul need piisavad ega kõneta Vabaerakonna valijat. Seetõttu otsustas juhatus raiuda Gordioni sõlme puhtalt läbi ning ilma keerutamata end seostada libertaarse maailmavaate tänapäevaselt kogukonnafeodalistliku haruga," seisis nüüdseks juba ära koristatud tekstikeses.

Lisatud oli ka, et valijaga selgelt ja otse rääkimine on see, mida demokraatiauuendus peaks kaasa tooma, kui rääkida konservatiivsest maailmavaatest, aga nad ei taha kindlasti pöörduda tagasi minevikku, vaid uutmoodi tulevikku, kus jäme ots elukorralduse määramisel pole mitte riigi käes, vaid kogukondadel. "Riiki näeme me pigem väikeste vabalinnade konföderatsioonina ning ainult niimoodi alt-üles valitsemise meetodil saame taastada rahva usalduse demokraatia vastu," nentis erakonna esimees Andres Herkel liba-pressiteates.

Ekraanitõmmis Vabaerakonna kodulehelt

2quick start