44 suve tagasi asutas Voldemar Panso Noorsooteatri, võttes sinna tööle siis kõik teatrikooli teise lennu lõpetanud 21 noort näitlejat, kirjutab Kroonika.

Peanäitejuhtide vahetudes pudenes neid trupist peagi üksteise järel välja. Marje Metsur elas aga üle Mikk Mikiveri, Kalju Komissarovi ja Rudolf Allaberdi valitsused... Ning isegi aasta 1992, kui Noorsooteater nimetati ümber Linnateatriks ja peanäitejuhiks kutsuti noor Elmo Nüganen.

Toonase koondamisega pidid lahkuma Marje viimased lennukaaslased, teatri senised esinäitlejad Luule Komissarov ja Enn Kraam. Marje Metsur pidas vastu aina kesta vahetama sunnitud rästiku visadusega. (Undi lavastatud monotükk «Rästiku pihtimus» (1979) ongi ilmselt näitlejanna tippmark! Teine tema nimiroll oli lastemuusikalis «Mary Poppins» aastast 1970.)

Kes ei mäletaks Marje esituses Mary laulu: «Igas töös leidub alati üks suhkrutükk...» Poppinslikult hakkaja Marje jaoks on suhkrutükk teatritöös nii magus, et ta jätkas, kuigi oleks võinud juba 11 aastat tagasi jääda noorusliku pensionärina vabakutselise näitleja põlve nautima.

Nüüd sai Linnateatri trupi vanim näitleja aga teate, et tema töölepingut ei pikendata. Viisakalt neljakuise etteteatamisega, nii et priiks saab ta sügisel mihklipäeva paiku.

Praegu mängib Metsur veel teist suve Vargamäel. Pearu naist «lambasihvrit» Nüganeni lavastuses «Vargamäe Wabariik». Neliteist etendust, viimane on
27. juunil - täpselt Marje sünnipäeval...

Koos Metsuriga said mihklipäeva-teate ka Ene Järvis (61) ja Ago Roo (63). Helene Vannari (61) ja Andres Ots (64) said veel aasta jagu pikendust - neil on praegu rohkem rolle Linnateatri mängukavas. Nemadki, kõik neli on olnud selles teatris näitlejad oma 30-40 aastat. Nüüd aga, nagu «Kümme neegrit» - järgi jäi neid 23...