Siiski pole mul õrna aimugi, kus me praegu oleks ilma oma õppenõustajateta — nad teevad meie elu palju lihtsamaks. Nad õpetavad meile, kuidas tulla toime tunniplaanidega, korraldada oma õpinguid ja vahel isegi, kuidas olla kahes kohas korraga.

Õppejõud võivad rääkida oma ainest nii nagu nad räägiksid näiteks igapäevaelust. Meie inglise keele õpingud baseeruvad kõik tudengite ja õppejõu vahelisele tugevale sidemele. Me arutleme kõikide võimalike teemade üle. Samal ajal jätame meelde aga väga palju uusi sõnu ning suurendame seeläbi märgatavalt oma sõnavara. 

Samas pean ütlema, et ilma kursusekaaslasteta ei oleks õpinguid pooltki nii nauditavad. Inimsuhted on peaaegu kõige olulisem aspekt inimese juures. Ja need tuttavad näod, mis tekitavad minus kodutunde, teevad mu päeva täiuslikuks.

Alati tekivad kollektiivides rollid — on vembumehed, mõttetargad, võib-olla isegi autsaiderid…kuigi viimased kindlasti mitte meie hulgas. Oleme kõik nii erinevad ja kunagi ei tea, mida teiselt inimeselt oodata võib. Usun, et see on enim hindamist väärt.

Täna hommikul EBSi teel olles nagu tavaliselt (nüüd võin tõesti nii öelda), avastasin, et tean juba kõiki meie kursuse tudengite nimesid ning mäletan kõiki kooliteel olevaid bussipeatuste omasid. Kas see tähendab, et Tallinn on saamas minu koduks?

Igapäevaselt aga:

- Same uut informatsiooni
- Keskendume õpingutele (isegi kui see pole kerge)
- Loome uusi ideid
- Mõistame vaikselt asju, mida poleks eal uskunud, et mõistame
- Avastame, et meie õppejõud on tõeslised professionaalid
- Naudime inglise keelt (ka saksa keelt)
- Sotsialiseerume inimestega
- Leiame üksteisega aina rohkem ühiseid jooni
- Üritame saavutada seatud eesmärke (isegi kui tegemist on McDonald'sisse minemisega)
- Oleme väljendusrikkad
- Anname endast parima