13. juulil Pärnu Vallikäärus toimuva juubelikokkutuleku vundamendiks on EÜE laulupidu koos sellele eelneva rongkäiguga Rüütli platsilt Vallikääru. Laulupeole õige väe andmiseks kutsutakse kokku EÜE Laulumalev, kes peadirigent Kalev Lindali juhatusel läidab laululeegi armastatud koori- ja oodatud malevalauludega. Nõustugem – “Euromais” ­300pealise ­koori esituses on ootamist väärt!

Lauljatele lisaks annavad laulupeole särtsu puhkpilliorkestrid, näitlejad ja ansambel Urmas Lattikase juhatusel.

Laulumalevalt võtab kellu üle Olavi “Kopeiki dve v karmane” Kõrre, kes oma ansambliga igihaljaid malevalaule esitab. Heldimuspisar kortsulisel põsel, on lavale “segu panema” ja noorust meenutama lubanud tulla ka malevaveteranid.

Juubelipidu Vallikäärus jätkub tantsuga. Eüekaid saabuvad lustitama ansamblid, kel endalgi malevaga kokkupuude. Olgu see siis esinemistelt või vahetult rühmas elades. Eelnevalt on juba välja hõigatud Kukerpillid ja Singer Vinger. Täna saame rõõmuga lisada, et peol astub üles ka hiljuti taas kokku tulnud Seitsmes Meel. Lõunamaist temperamenti ning kuhjaga äratundmist omaaegsetest malevapopurriidest lisab itaallaste Ricchi e ­Poveri.

50. töösuve betoonitööd lõpetatakse jätkupeol Pärnu Kuursaalis koos veteranidest koosneva ansambliga Band Eesti.

Mõni korralduslik maamärk veel.

12. juuli õhtul kell 18 ootame Pärnu Vallikääru Laulumaleva liikmeid. Kätte saab nii spetsiaalsed kokkutuleku lauluraamatud kui käepaelad. Kell 20 toimub EÜE laulupeo peaproov koos kaastegevate muusikute ja näitlejatega.