Fergie Ferguson liitus BEPiga siis, kui ansambel andis välja kolmanda albumi — „Elephunk`i”. Will.i.am — BEPi liige — kohtus Fergiega bändi showdel, mis tõid naisele kutse proovisalvestusele. Ja nii ta läks, salvestati üks laul, siis teine, siis kolmas ja lõpuks oligi BEPil uus liige. Enne lõplikku bändiga ühinemist pidi Fergie viis proovilaulu esitama.

Kohtus Al Bundyga

Fergie alustas näitlejakarjääri paralleelselt modellindusega. Esimene suurem läbimurre oli 1983, mil Fergie andis hääle Sally Brownile multifilmisarjas The Charlie Brown. Aastatel 1984-1989 oli Fergie seotud muusikalise telesaatega „Kids Incorporated” — showga, kust sai tuule tiibadesse ka näiteks Jennifer Love Hewitt.

1986. aastal osales Fergie komöödia-õudusfilmis „Monster In The Closet”, samuti „Kids Incorporated: Chartbusters” ja „Kids Incorporated: Rock In The New Year”. Aga samal aastal sai Fergiel kõigest villand ja otsustas natuke aega normaalset teismelise-elu elada. 90ndate keskel tegi Fergie kaasa ka ühes episoodis meile kõigile hästi tuntud sarjas „Tuvikesed”. Nüüd aastal 2006 on Ferguson Gloria osatäitja filmis „Poseidon”. Tuleval aastal on isegi juba uut linateost oodata.

Võitis sõja amfetamiiniga

1995 liitus Stephanie Rideliga ja samuti Kids Inc-is osalenud Renee Sandsiga. Päevavalgust nägi ansambel Wild Orchid, kes jõudis oma tegutsemisaja jooksul välja lasta kaks albumit. Kolmanda puhul vedas plaadifirma triot alt ja keeldus uue plaadi lepingust. Seejärel lahkus Fergie Wild Orchidi koosseisust ja intervjuude põhjal käis naine isegi teraapiat saamas, kuna lahkumine oli väga raske.

Fergie on öelnud intervjuus ajalehele: „Ma hakkasin ecstasyt tarbima. Olin sõltuvuses metamfetamiinist. Kaotasin kaalus 41 kilo. Siis valetasin oma sõpradele ja ütlesin, et mul ei ole buliimiat. Hakkasin hulluks minema. Aga siis rääkisin jumalaga ja ta ütles mulle: „Ma olen andnud sulle kõik selle, mida sa praegu teed?” Siis otsustasin pahedest vabaneda ja rääkisin kõigile, mis tegelikult toimub.” Fergie on veel öelnud oma amfetamiinisõltuvusest loobumise kohta: „See oli mu kõige raskem poiss-sõber, kellest lahku minna.”

Järgnevatel aastatel jätkas Fergie esinemist, ehkki ebaselge tulevikuga. Temast sai ülihea taustalaulja Los Angeleses, osaledes mitmetes showdes, teda võis näha erinevates kontsertsaalides üle linna. Nii kohtuski näitsik Will.I.Am-iga Black Eyed Peasist. Nad said korduvalt kokku nii enne kui pärast üritusi. Siit saigi asi alguse, pärast proovisalvestusi võeti Fergie BEPi liikmeks. Fergie hakkas asendama 2000. aastal bändist lahkunud Kim Hilli.

BEP ise sai alguse juba 80ndate lõpus, mil Will.i.Am ja Apl.de.ap lõid koosseisu Atban Klann. Black Eyed Peasi nime võeti kasutusele 1995, mil bändiga liitusid Taboo ja laulja Kim Hill. 1998 lasid nad välja oma esimese heliteose „Behind The Front”, millele järgnes 2000. aastal „Bridging the Gap”.

Soolokarjäär?

Praegu on Fergiel mõttes ka soolokarjäär, kuid see ei tähenda, et ta BEPiga lõpparve teeb. Ta kavatseb BEPi edasi jääda ja ennast kahe vahel jagama hakata. Ta andis äsja välja ka albumi „The Dutchess”, mis suuresti meenutab The Black Eyed Peasi muusikat. Vast ongi kõige tuntum lugu „London Bridge” toonud Fergie ka eestlaste südametesse. Plaadi „The Dutchess” lüürika keskendub eelkõige Fergiele kui brändile ja stiilile.

Stacy Ann Ferguson sündis 27. märtsil 1975 Kalifornias, USAs. Tema vanemad — Terri ja Pat — julgustasid nii Fergiet kui ka ta nooremat õde Danat alustama karjääri meelelahutusmaailmas. Kolm aastat noorem õde Dana on näitleja. Hüüdnimeks on Fergiel aga Stace.

Info on pärit veebilehtedelt: