“Elu on üks suur raamat. Mu unistus oleks kirjutada raamat ühe inimese eluloost. Kirjanduslikud mõtted on targad. Aegade jooksul on mõtted samaks jäänud. Kui leiduks inimene või olend, kes saaks rääkida kuidas maailm loodi, tahaks ma sellest raamatu kirjutada. Kõige usaldatavamad allikad on kirjalikud.”

“Elu – ma armastan elu! Tihti arvan, et mul on oma eluülesanne. Kuid aegajalt mõistan, et tahaksin lihtsalt saavutada edu, et kunagi suurena saada tuttavaks oma isaga ning kuulda ta suust sõnu: “Ma olen sinu üle uhke!”

***

“Filosoofia – see on minu tegevusala. Ma ehitan üles oma teooriaid elu tekke ning teistele vastamatutele küsimustele. Need küsimused on jäänud läbi aegade samaks. Kes saakski neile vastata? Üks on kindel. Filosoofia ei lõpe kunagi.”

“Filosoofia on suur teadus. Enamik filosoofidest on ka raamatuid kirjutanud ning lugenud. Raamatud annavad teadmisi ning küllaldased teadmised ning nende õigesti kasutamine teevad sinust filosoofi. Siiski usaldan rohkem raamatuid, mis nad kirjutavad, kui suulisi fakte.”

“Filosoofia – mis see on? Minu jaoks on see pürgimatu kõrgus. Mõne teise jaoks elusiht. Ma ei oskagi selle kohta niivõrd midagi rääkida, vaid seda võin öelda – igaüks pole filosoof.”

***

“Kirjandus – kas pole see filosoofia osa? Filosoofia on kõigi tarkuste ema. Kirjandus kõigest selle osa. Palju kuulsaid filosoofe on ka raamatuid kirjutanud. Neid ma austan. Kuid ilukirjandus on rämps. Miks aeglustada inimese mõtlemist dramaatiliste väljamõeldistega, kui filosoofia tervendaks seda ning hoolitseks selle eest?”

“Kirjandus – see on mu siht! Ma olen tulevane kirjanik. Kirjandusel on väga tähtis osa meie igapäevaelus. Ilma kirjanduseta, vajuksid kuulsate inimeste mõtted unustusse. Minu eriala on ilukirjandus, samuti ka veidi teaduslikum osa sellest, kuigi ma pole filosoof.”

“Kirjandus – eriti meeldib mulle teaduslik ulmekirjandus, kuigi ka tavalisel ilukirjandusel pole viga. Kirjandusest ei oska eriti palju kirjutada… pole ise sellel alal tegutsenud.”

***

“Totakus – see on inimese enda süü, muud võimalust pole. Ükski totakas ei saa iial valgustatuks filosoofia kuldsetest teadmisekiirtest! Filosoofia on kõrgema arengutasemega inimestele!”

“Totakus – see on midagi, mida kirjanikele meeldib aeg-ajalt üles tõsta. See on midagi seletamatut, midagi kirjanduslikku. Tegelikult ei usu ma totakate olemasollu – on lihtsalt mõningaid inimesi, kelle arengutase pole nii kõrgel.”

“Totakus – jah, ma olen totakas, ma ei karda seda tunnistada. Kõik inimesed on mõnikord totakad, ka filosoofid. Selle kohta pole palju kirjutada. Ütlen vaid seda: totakus on vältimatu, kasvõi üks kord elus, aga ta saab sind kätte!”