Võitja Urmas Linnamägi lausus pärast finaalivõitu, et valmistus võistluseks nagu sommeljee ikka – rohkelt raamatuid lugedes ja erinevaid õllesid maitstes. Mehel on õllealaseid kogemusi piisavalt - ta on õppinud Londoni õlleakadeemias ning korraldanud Veinipööningul ka ise õllekoolitusi. “Plaanin avada veel sel aastal Kalamajas erinevaid õllesorte pakkuva kaupluse, kus minu õllealastest teadmistest on kasu nii õlleekspertidest kundedele kui neile, kes õllega alles tutvust sobitavad,” ütles Linnamägi.

A. Le Coq’i juht Tarmo Noop ütles, et teist aastat järjest riigi parima õlleasjatundja selgitamine viib edasi kogu Eesti õllekultuuri. “Mul on hea meel, et õlle kui kategooria tundmine on jõudnud tippsomeeljeede tasemele, mis tõstab õllede serveerimise ja toiduga sobitamise taset Eesti toidukohtades veelgi,” ütles Noop. Ta lisas, et Beer Stari projektiga alguse saanud koolitusest, mille käigus on praeguseks juba rohkem kui 50 pubi töötajatele üle Eesti õpetatud õlut õigesti serveerima, on välja kasvanud aasta kõige olulisem võistlus, kus tihedas konkurentsis selgub parim õlleekspert.

Eesti Parim Õllesommeljee 2014 võidufond on väärtuses 1000 eurot, võitja auhinnaks on õllereis Belgiasse.
Eesti Parim Õllesommeljee 2014 võistlusi korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon koostöös A. Le Coqi õllekultuuri arendamise kvaliteetmärgiga Beer Star. Õllesommeljee võistlus on traditsioon, mis toimub iga aasta novembris.