Hannes Vanaküla hästi hooldatud kodutalus toimunud üritus oli suurepäraselt organiseeritud — isegi sääski eriti polnud.

Ürituse ametlikuks avapauguks oli ilutulestik, mida ka mitmed kohalikud kaema olid tulnud. Arvestades arengumaagide — nagu foorumlased ennast nüüd nimetavad — ööpäevaringset tegutsemisharjumust, toimus midagi kogu aeg nii öösel kui ka päeval.

VAATA FOTOSID:
Töisema osa moodustasid foorumi esinumbri, Hannes Vanaküla, vaimse teooria alased loengud, millest olulisim oli parema meeldejäävuse huvides esitatud lustaka näidendina. Etendus näitas praeguse ühiskonna kitsaskohti mehe-naise suhetes tänu nn naistekate vildakale selgitustööle, mille tulemusel mehed muutuvad algatus- ja vastutusvõimetuteks lammasteks, naised aga teadmisteta valitsejateks, tänu millele on arusaam maailmast vildakas ja põhiliselt tarbiv.

Puhkamise variante oli palju: tehti sporti, käidi ujumas ja ratsutamas. Toimusid individuaalsed enesekaitsetreeningud. Soovijad said instruktori juhendamisel proovida märkilaskmist. Esmakordselt saarele sattunud külastasid selle huvitavaid ja meeldejäävaid kohti.

Kõige suuremat elevust ja kaasaelamist laagriliste hulgas põhjustas mudamaadlus, mis lõpuks muutus üldiseks lõbusaks mudasõjaks. Osavõtu muda sai hõlpsasti maha pesta suplusega kohalikus rannas.

Et arengumaagid võidavad alati, siis lahkumiseelne õnneloos poetas igaühele midagi ka reisikotti.