Esialgu valmistati road, seejärel peeti pidu. Nn eksamineerijate hulka kuulusid ka seltskonnategelased  Hannes Võrno, Imre Sooäär ja Kaja Tuisk. Samuti Prantsuse, Taani ja Hispaania suursaadikud abikaasadega.
VAATA FOTOSID:

Bocuse d‘Or Europe 2010 võistlustooraineks on seekord Norra hiidlest e. Silver Sterling Halibut ja Šveitsi vasika karbonaad,vasikapea, harknääre ja vasikajalad; garnituurid ja kastmed valivad võistlejad ise. Vaata videost, kuidas võistluseks valmistutakse:

Kandikuid hinnatakse maksimaalselt 60 punktiga: kujunduse eest 20 punkti ning toidu maitse eest 40 punkti. Kandikute kujundust on konsulteerinud Linnateatri peakunstnik Iir Hermeliin; võistleja plakatid on kujundanud Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini osakond Kristjan Mändmaa juhendamisel.

Kokku on menüüle ja ettevalmistustele kulunud ligi 100 päeva. Peale Eesti kandidaadiks tunnustamist on Rooz läbinud koolitused Bernis, Bellevue Grand Palace köögis Šveitsi gastronoomia Grand Old Man Hr Witzingmanni juures ja Annecy’s Prantsusmaal kolme Michelini tärni koka Marc Veyrat juures.

Dmitri Roozi treeneriks on Pierre Mathon, kes on Michelini tärniga pärjatud kokkade konsultant ja Paul Bocuse Akadeemia liige.

Kokkade Vormel 1, Eurovisiooni ja olümpiamängudega võrreldud Bocused d’Or võistlust korraldatakse juba alates 1983. aastast. Tänavu pretendeerib kuldsele kujukesele 65 maad, nende seas ka Eesti.