Olde Hansa ja Tallinna Filharmoonia koostöös valminud etendust mängitakse kümnel järjestikkusel pühapäeval.

Loo on lavastanud Tanel Saar VAT-teatrist, keskaegse kriminaaldraama lahenduse leidmisele aitavad kaasa, Meelis Põdersoo, Katariina Ratasepp ja Martin Kõiv. Keskaegset muusikat esitab Olde Hansa Musicus, ajastupärased hõrgutised on valmistanud peakokk Emmanuel Wille.
„Autentne keskkond mängib lavastusele õnnestunult kaasa, samuti toetab etendust keskaegne muusika Olde Hansa pillimeeste ja laulja esituses,“ ütles lavastaja Tanel Saar.

Kriminaaldraama viib vaataja aastasse 1424, mil Tallinna saabub saladuslik külaline koos püha Mauritiuse säilmetega, mis peavad jõudma Tallinna linna hoole alla. Mustpeade vennaskond teab, et reliikvia toomine kätkeb endas ohtu nii vennaskonnale kui ka kogu linnale. Noor apteekritütar Agatha Wakenstede peab leidma reliikvia mõistatusele lahenduse ning lepitama vaenu, mis ähvardab kasvada linna ja mustpeade vaheliseks verevalamiseks.

„Söömaaja sidumine etenduskunsti ja muusikaga oli keskajal aadlike ja jõukamate kodanike majades levinud komme ja tänapäevaste gurmeeteatrite eelkäija. Soovime viia külastaja mõneks tunniks sajanditetagusesse Tallinna pakkudes ajastutruud õhustikku, ning võimalust tunda end osalisena tolal populaarsetest papagoilaskmise võistlusest ja -jootudest,“ selgitas Olde Hansa majaemand Aile Laansalu.

Etendus kanti esmakordselt ette möödunud aasta oktoobris Mustpeade majas, sealsamas jätkub see ka sügisel, kuid siis juba ilma õhtusöögita.