Robert Kõrvits saabus Raplasse, et jagada missikandidaatidele vajaminevaid näpunäiteid meediaga suhtlemiseks. Robert sai Miss Raplamaa tegemistega tuttavaks möödunud aastal kui missikarusselli kajastati telemagasinis "Radar".

Enne veel kui aruteluga peale hakati, sättisid neiud end mugavalt ringi istuma ja valmistusid märkmeid tegema. Ajakirjanik tutvustas ennast ja rääkis veidike "Radari" ning meediamaailma telgitagustest. Jutustas kuidas meediamaailm töötab ja tõi näiteid tuntud inimestest, kes ja millisel moel on ennast meediale nähtavaks teinud.

Järgmisena andis Robert neidudele ülesandeks kuue minuti jooksul panna kirja kolme-nelja lausega selline enesetutvustus, mis mõjuks ajakirjanikele nii, et nad sooviksid teha portreeloo just temast. Neidude tutvustustest tulid välja sellised märksõnad nagu kandle mängimine, koguduse töö edasi viimine, autode remontimine, esoteerika, eripedagoogika, aktiivsus, alustatu lõpuni viimine, poolmaraton, hirmule vastu astumine, spordivigastused jne. Pärast tutvustuste ette lugemist said kõik individuaalseid soovitusi, mis oli huvitav ja mis tegelikult on kulunud väljend ning ei mõju tutvustuse juures nii põnevalt ning millest lähtuvalt ei saaks näiteks ajalehes või ajakirjas nii head lugu.

Näpunäited jagatud, panid neiud kirja uue tutvustuse ja seekord avasid end rohkem ning tõid välja põnevaid fakte, huvisid ning unistusi. Uuteks märksõnadeks olid näiteks taimetoitlus, raamatu kirjutamine, abiellumine, trennihull, Kaitseliit, noorelt iseseisvaks, garaažis üles kasvanud, investeerimine, arst, Ukraina päritolu, painduvus, reisimine jne. Iga neiu tutvustus andis juba palju parema ülevaate, kes nad tegelikult on.

Teleajakirjanik rääkis veel lõpetuseks pressiteadetest, skandaalidest meedias, artiklite refereerimisest, veidi ajakirjanike eetikast, kuidas neile silma jääda ning kuidas siis lood nii-öelda sünnivad.

Missikandidaatide tutvustusi saab lugeda varsti Miss Raplamaa kodulehelt ja siis saate ka teada, kelle kohta mis märksõna käis!

Miss Raplamaa kroonitakse 2. aprillil Sadolini Spordihoones!