Kõige esimesena tuli neil ära täita ankeet üldiste andmetega enda kohta ja sellele järgnes lühike enesetutvustus. Üheks küsimuseks ankeedis olid nende hobid ja vastustest tuli välja erinevaid huvialasid nagu näiteks sport, lugemine, looduses olemine, laulmine ja muusika üldisemalt, tantsimine, Kaitseliidu töös osalemine, näitlemine, iluuisutamine, kokkamine jne. Edasi rääkisid korraldajad, mis hakkab toimuma missikooli jooksul ehk kuhu minnakse ja millest kandidaadid osa saavad. Sealjuures rääkisid eelmise aasta osalejad oma kogemustest ja jagasid uutele neidudele nõuandeid.

Kui esimene tutvustus tehtud, oli aeg neidudel näidata, kuidas nad rütmi tunnetavad ja kontsadel käia oskavad. Neid juhendas Kadi Saks, kes töötab finalistidega koos ka järgnevad kolm kuud. Osalejad said proovida käia nii kiirema kui ka aeglasema muusika järgi ja tunnetasid ära, mis erinevus tegelikult olla võib, kui käia rütmi järgi sukkades või kontsadel. Harjutati muusika kuulamist, veidi pooside võtmist ja Kadi julgustas neid pöörama rohkem oma tähelepanu rühile ja käte liikumisele.

Viimaseks osaks eelvoorust oli lühikese tantsukava õppimine ja neidusid juhendas Alice Aleksandridi Free Flow Studiost, kes on töötanud koreograafina alates 2002. aastast. Tantsuliigutused pärinesid stiilist burlesk ja neiud tantsisid kontsakingadega. Kiire õppimise juures said nad kavaga väga hästi hakkama.

Kui alguses oli hästi näha, et tüdrukud on väga pabinas, siis eelvooru lõpuks oli juba parem. Kõik olid väga tublid ning pääsevad jaanuarikuus toimuvasse laagrisse edasi, kus nendega ühineb veel kandidaate, kes ei saanud eelvooru tulla. Seal selgitatakse välja kümme finalisti ja valik saab olema raske, sest kõik tüdrukud on väärt edasipääset.

Miss Raplamaa 2016 valitakse välja 2. aprillil Rapla Sadolini Spordihoones ja peaauhinna paneb välja Aqva Hotel & Spa. Missivõistluse peasponsoriks on Riito Ehitus AS.