Koduõlle peamine eripära on selle maitse, mis erineb oluliselt klassikalise laagriõlle omast. Koduõlu on magusam, laagriõllest oluliselt rikkalikuma maitsega ja humalakibedus peaaegu puudub. Kuna koduõlu on alati olnud filtreerimata, on see nii ka Saku Koduõlle puhul, muutes joogi suduseks ja maitselt veelgi ümaramaks.

Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo ütles, et uudis Koduõlle pruulimise kohta Sakus, suure tootja poolt, võib mõndagi õllesõpra üllatada. „Koduõlle loomisega tahame meie õllede valikut laiendada ja pakkuda kelle jaoks uut, kelle jaoks vana ja unustatud maitset. Samuti säilitame nii teadlikkust sellest, et Eestis on ikka koduõlut tehtud,“ lausus ta.

„Koduõlle retsepti luues kogusime Eesti eri paigust kokku teadaolevad võtted ja õpetused, mis õlleteo juurde käivad. Tulemuseks on Saku versioon koduõllest, mis arvestab sellisele õllele iseloomulikke maitseomadusi,“ ütles Tappo.

Tappo lisas, et viimasel ajal on ka teiste toidutööstuse esindajate valikutesse lisandunud koduse retseptiga tooteid. „Need tooted – olgu siis tegemist leiva või õlle või millegi muuga – täiendavad hästi üksteist. Ehk on tegemist teatud aja märgiga, mis paneb väärt vanu asju taas au sisse tõstma,“ märkis ta.


Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist!

Saku Koduõlu on 4,8% kangusega, taludes pruuliti koduõlu tavaliselt mõne kraadi võrra kangem.

Saku Koduõlu jõuab kauplustesse järk-järgult alates märtsi keskpaigast.