Proekspert on 20 aastat loonud tarkvarale elu: kirjutanud koodi, millest on sündinud järgmise päeva süžee. Raamat maalib elava pildi ettevõtte arenguloost, kuidas üheksakümnendate aastate alguses Mustamäel Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi keldris tutvunud akadeemilisest sõpruskonnast sai 140 töötajaga rahvusvaheline IT-firma.

„Iga lugu muutub surematuks, kui ta on ära kirjutatud. Nende kaante vahel on minu ja kommunikatsioonibüroo Spring Advertising pikaajalise kliendi Proeksperdi lugu. Jutustus, mille tegelased on mind inspireerinud, paelunud ja muutnud,“ rääkis romaani autor Sass Henno.

"Homse maailma kirjanikud" on lugemine kõigile neile, kes julgevad suurelt mõelda ning keskenduvad vabanduste ja raskuste asemel lahendustele leidmisele. Palju äratundmisrõõmu pakub romaan oma tuttavate firmade, persoonide ja tegevuskohtadega kõigile IT-huvilistele ning on möödunud aegade kiire arengu meenutuseks neile, kes on õppinud programmeerima ülikoolis seinakapisuuruste arvutitega.

Proekspert on täna 130 töötajaga rahvusvaheline ettevõte, mida teistest Eesti IT-firmadest eristab suur tööstusautomaatika tarkvaraarenduse osakaal. Umbes iga neljas õlu maailmas on toodetud Kronese liinidel Proeksperdi tarkvara abiga ning vähemalt 160 riigis üle maailma töötavad ehitusplatsidel Liebherri kraanad, mida omakorda liigutab Proeksperdi tarkvara. Proeksperdi tarkvaral töötab ka bioreaktor, mis kasvatab kasulikke baktereid näiteks nutikate pesupulbrite, ravimite ja tervislike jogurtite tootmisel.

Sass Henno on Eesti kirjanik, kes sai laiemale Eesti avalikkusele tuntuks aastal 2005, mil tema Eesti noorte elust pajatav raamat „Mina olin siin. Esimene arest“ kuulutati romaanivõistluse võitjaks. Filmist on valminud ka samanimeline mängufilm peaosas Hele Kõre ja Rasmus Kaljujärvega.

Vaata pilte esitluselt: