Ehtekunstipisiku sai Tatjana 2000. aasta alguses, mil ta Siberis vanaemal külas käis ja temas huvi seemnehelmeste vastu tärkas. Täditütrelt sai tütarlaps suurema koguse helmeid ja naabrinaiselt ehtekunsti algteadmiku. Pärast 12 aastat on Tatjana huvi ainult kasvanud ja peale vilumuse on omandatud ka trenditeadlikkus, sest ehted peavad ometigi ajaga kaasas käima.

Jõulud on ideaalne aeg, et avastada endas töökas päkapikk, kes oma loovuse ja fantaasiaga meisterdab kallile inimesele kingituse sõnumiga: “Oled eriline ja sellist teist sõrmust ei ole mitte kellelgi teisel!”

“Saabuvate pühade eel on kõigil kiire kingituste hankimisega. Minul on aga selle võrra rohkem tööd. Leiangi, et üheks parimaks kingiks on midagi, mis on käsitsi valmistatud, sest see on alati omanäoline ja ainulaadne,” räägib Tatjana.

Inspiratsiooni ehete valmistamiseks saab noor naine oma fantaasiamaailmast, kuid tunnistab ka, et nutikas on jälgida hetke trende, lehitseda moeajakirju, vaadata, mida poes leidub. Samuti jälgib Tatjana blogisid ja teiste kunstnike loomingut. “Vaatamata just in trendile, ei tasu enda isikupära kaotada!” manitseb ehtekunstnik.

Tatjana enda firmamärk kannab nime Final Touch ja ehted on valmistatud käepärastest materjalidest, mida ei pea rauaga taguma ega kuumutama. Tänapäeva käsitöö - ja kangapoed on pungil erinevaid materjale, mis muudab ideede elluviimise eriti lihtsaks. Tatjana ütleb ka, et kodus leiduvaid „aegunud“ asju saab samuti alati veidi ümber teha.

“Tihtipeale ei pruugi olla parimaks kingituseks just hinna poolest kallis asi, sest veelgi kallim on meie aeg, mida me pühendame kellegi jaoks,” ütleb ehtemeister.

Pildil olevate sõrmuste valmistamiseks kulus Tatjanal 1 euro sõrmusetooriku peale, erinevaid pärleid-helmeid, helmeniiti ja nõel. Kõige enam tuli kunstiteostesse panustada siiski aega. Vilunud tegijal kulus 1,5 tundi.

Vaata veel fotosid Tatjana loomingust!