End peaministriga sõidu stardis Raekoja platsil pildile jäädvustanud noor dirigent Tiiu Sinipalu, kes juba päris mitmendat korda sõitu kaasa teeb, rääkis, et Ansip oli sõidule saabunud lahedas meeleolus ja koos lapselastega ning lubanud endast lahkesti ka pilti teha.

Tour d'ÖÖ sõidu vedajate sõnul oli nende jaoks esimese korraga, kui sõitu väisas nii tähtis isik. Kuigi Eesti avaliku elu tegelasi ja tuntud nägusid kohtab igal sõidul, ei ole seni veel ette tulnud, et sõitu jälgiks turvaeskort. Kuna kõikide sõidul osalejate jaoks on sõidu puhul teada vaid algus- ja lõpp-punkt ning marsruut on alati üllatus, siis uurisid peaministri turvaametnikud meilt sõbralikult, millist rada pidi sõit kulgema hakkab. Hiljem oli mitme tänavanurga peal kahte musta turvaautot olukorral silma peal hoidmas näha," rääkis üks korraldaja ning lisas, et kõik läks väga rahulikult ning mingit sekkumist kuskil ei toimunud.

Linnas jalgratastega liiklemist innustavale ühissõidule anti start kell 20 Raekoja platsil, kuhu kogunes kokku umbes 700 jalgrattasõpra. Pealtvaatajatele palju rõõmu pakkunud rattakelli tilistav rattamass kulges mõnusalt mööda linnatänavaid ning tegi peatuse Sõpruse silla all, kus toimus linnafestivali UIT avapidu. Sõit finišeeris kultuuri-häälekandja Müürileht Genialistide klubis tähistaval sünnipäevapeol, kus sai lisaks tansule mõõtu võtta Tour d'ÖÖ Goldsprintsi rattarollerite võistlusel.


Foto: Heikki Leis