Best Kite Downwind Safari korraldaja ja läbiviija Rain Konti sõnul peavad matkal osalejad suutma sõites lohega kõrgust hoida ning sooritada lohega korrektselt maandutud hüppe. "Matkal osalemise eelduseks on osaleja pädevus enese päästmisel merel. Soovijatele toimub laagris vastav koolitus igal laagrihommikul," kommenteeris Kont, lisades, et ohutuse tagamiseks sõidetakse neljastes gruppides rannikust 400-700 meetri kaugusel.

Matkal jagatakse inimesed neljastesse gruppidesse, kus kogenumad saaksid väiksema staažiga surfareid juhendada ja vajadusel aidata. "Meeskond valib endale kapteni, kes vastutab kogu tiimi koospüsimise eest ning aitab hinnata riske. Kaptenil peab olema kaasas ka veekindlas kotis telefon. Tegemist on omamoodi meeskonnatöö harjutusega, kus neljaliikmeline tiim peab ise otsustama, kas nende võimed ning varustus on piisavad, et sellist sõitu kaasa teha. Kui midagi juhtub, siis peab meeskond kokku jääma ning üksteise seljatagust valvama," selgitas Kont matka ülesehitust.

Downwind safari toimub iga päev alates neljapäevast vahemikus 13.00-17.00 sõltuvalt tuulest. Osalemine on tasuta, tasuda tuleb transpordi eest Lemmerannast lähtekohta. Registreerimine toimub BESTi Surfiaia telgi juures igal hommikul kuni 11-ni.

10.-14. juulini toimuv Surfilaager tähistab sel aastal 15. sünnipäeva. Surfilaagris on võrdsed sportimisvõimalused ja võistlus- ning demoprogramm nii purjelauduritele kui lohetajatele. Kohapeal on võimalik osaleda surfikoolitustel, õppida maailmatasemel profisõitjatelt ning nautida aktiivset meelelahutust koos elava muusikaga.

Vaata ajakava, esinejaid ja kõike muud laagriga seonduvat SIIT