Üritus Osaluskohvikud on noortele suunatud üritus ja toimub üle Eesti üheaegselt 15 maakonnas. Osaluskohvikute eesmärk on tuua ühiste teemade ümber kokku erineva tausta ja kogemustega noored ja panna paika, kuhu tulevikus liikuma peaks. Teemalaudade taga kohtuvad noored põhikoolidest, kutsekoolidest, ülikoolidest ja gümnaasiumidest ning otsustajateks on laudades linnavalitsuse esindajad, firmajuhid, noorsootöötajad, ühiskonnaõpetajad ja koolijuhid.

Osalejaid tänasele Saaremaa üritusele oli tulnud erinevatest koolidest üle Saare maakonna. Ürituse korraldaja Andreas Hõlpus rääkis, et tänasel üritusel olid esindatud kõik Saaremaa koolid, mõnest koolist küll vaid mõni õpilane.

Sellel aastal on lisaks otsustajate rollis ka lauljatar Teele Viira, les osales teemalauas "Saare naine peab ära toitma 6 last ja oma mehe". Tema seisukoht oli, et saare naine on küll jonnakas ja kange, kuid ei peaks siiski üksi kuue lapse ja mehe toitmisega üksinda tegelema, vaid kohustused võiksid mehega pooleks jagatud olla.

2014. aasta osaluskohvikud toimuvad sel aastal Ühisnädala raames ja kannavad neljandat järjekorranumbrit.