Mitmed mängud ja võistlused ning dugusteerimisvõimalused pakuvad rõõmu nii pere suurematele kui väiksematele ning kaunis suvine ilm meelitab ilmselt õhtul rahvast juurde, et maitseelamuste kõrvale ka ilutulestikku ning Nacy ja 2Quick Starti esinemist nautima.
Täna alanud 16. Grillfest on aasta- aastalt arendanud Eesti toidukultuuri ja muutunud atraktiivseks paljude riikide esindajatele alates toredast lõunanaabrist Lätist toidukultuuri lipulaevaks peetava Prantsusmaani. Muidugi on kohal ka Rootsi, Norra, Holland ning lisaks nendele isegi eksootiline Malta. "Võime olla uhked, et just Grillfestist, mille idee on algusest peale olnud tuua toidukultuuri rahvale lähemale, on saanud regiooni mastaapseim toidukultuuri sündmus," rõõmustas festivali peakorraldaja Auris Rätsep. "Me pole enam väiksed tegijad Euroopa ühises toidulauas, meil on midagi pakkuda kõigile. Aga eriti hea on meil pakkuda üha suuremaid valikuid Eesti kodupublikule".

Tänase Hea Toidu Festivali raames püütakse esmakordselt püstitada Guinessi maailmarekordit kestvuspiknikupidamises. Selleks püsitati Pärnu Vallikääru aasale ainulaadne kilekuppel, mille all fikseerib rekordipüstitust nõuetekohane tehnoloogia. Kestvusrekordile on registreerunud sadu piknikulisi, kes 36 tundi vältaval piknikul annavad igaüks oma ainulaadse võistkonnaga panuse maailmarekordi Eestisse toomisele. Maailma pikima pikniku eesmärk on propageerida ning väärtustada kultuurset toidunautimist heas seltskonnas ja pakkuda vastukaalu kiirustavale pealiskaudsele tänavatoidule.