Lukkude eemaldamise põhjuseks toob Pariisi linnavalitsus nii muinsuskaitse kui ka ohutuse: ainuüksi Pont des Artsi silla külge on kinnitatud ligi miljon tabalukku, mis kaaluvad The Guardiani andmetel kokku oma 45 tonni. CNN võrdleb armulukkude kogumassi aga olukorraga, kus sillal seisaks pidevalt 20 elevanti. Alles hiljuti kukkus lukkude raskuse tõttu silla küljest ära üks reelinguid, seega on ohustatud ka silda igapäevaselt kasutavad tuhanded inimesed.

Pont des Arts saab juba lähitulevikus endale uued pleksiklaasist nn lukukindlad reelingud. 

Kui uudis murrab tõenäoliselt paljude turistide südamed, siis aktivistide grupp No Love Locks ehk Ei Armulukkudele näeb viimase 15 aasta jooksul Pariisi sildade külge lukkude kinnitamise kultuses vandalismi ajalooliste rajatiste suhtes ning ka kohalikud pole turistide kombest just vaimustuses.

Kuigi lukud hävitatakse ära, siis lohutatakse armunuid (kellest suur osa on tänaseks tõenäoliselt ammu lahku läinud) sellega, et tabalukkude võtmeid keegi Seine'i põhjast kokku kraapima ei hakka.

Head lugejad - kas ka teie seas leidub kedagi, kes oma armastuse tähistamiseks mõne Pariisi silla külge luku on kinnitanud? Kui jah, siis ootame teie lugusid aadressile publik@delfi.ee!