Juba mitu aastat on mujal maailmas gaidide maailmaorganisatsiooni WAGGGSi ja kosmeetikafirma Dove’i eestvedamisel tegutsetud sama eesmärgi nimel "Free Being Me” lipu all. 2016. aastaks plaanitakse jõuda lausa 3,5 miljoni nooreni üle maailma.

Projektijuht Elo Lättemägi programmist: "Keegi meist pole täiuslik, sest täiuslikku inimest polegi olemas. Püüdleme hoopis saavutamatu iluideaali poole. OSKO abiga jõuavad lapsed selleni, et trenn ja tervislik toitumine on olulised selleks, et olla terve ja ennast hästi tunda, mitte selleks, et näha välja nagu keegi teine. Oluline on olla
Sina ise ning sellest ka rõõmu tunda!”

Koolitatud juhtide eestvedamisel saavad programmist esialgu osa 7-14 aastased noored Tallinnast, Tartust, Viljandist, Pärnust. Juba maikuus peaksid kõik osalised saama vastata küsimustele “Kas sina tunned end oma kehas hästi?” ja “Kas pead end eriliseks ja oled enda üle uhke” kindla ning õnneliku jah-sõnaga.

Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamiste näol. Lisaks korraldatakse laagreid, matkasid ja ühissündmuseid. Eesti Gaidide Liit tugineb rahvusvahelise gaidliku liikumise põhimõtetele, mille järgi omandatakse uued oskused ja väärtused aktiivse ja mängulise tegevuse kaudu.

Gaidlik meetod eeldab järjepidevat osalemist mitmekülgses tegevusprogrammis nii tarbijana kui ka elluviija ja loojana. Selle osad on salgasüsteem, sümboolika, väärtussüsteem, järgukava, tugisüsteemid ja looduses tegutsemine. Nii täidab Eesti Gaidide Liit oma missiooni – kasvatab ühiskonnale täisväärtuslikke kodanikke, aitab noorel leida ja saavutada oma täieliku potentsiaali.