Kuna RePla on Superheroes programmi raames loodud projekt, ootab neid 27. jaanuaril ees Final Pitch, kus esitatakse kohtunikele oma projekti ja selle tulemusi. 4. veebruaril toimub gaala, kus kuulutatakse välja Superheroes Estonia 2018 programmi võitja.

"Väga huvitav on korraks olla õpetaja rollis ning ise oma kogutud teadmiseid edasi anda. Iga korraga läheb ka esitlemine sujuvamaks ja lapsed kuulavad huviga. Esitlemine tuleb kindlasti ka tulevikus kasuks, kui ees on ootamas mitmed kaitsmised," ütles RePla kommunikatsioonijuht Sascya Assak.

"See oli päris hea kogemus. Saime õpilastega väga hästi läbi ja ka endal muutub esitlemine iga korraga paremaks. Ka see on väga tore, kui mõned koolid on palunud meil uuesti tulla," rääkis korraldaja Kristina Pazekova.

"On imeline, et olen saanud võimaluse teha midagi, millel on loodetavasti suur mõju tervele ühiskonnale. Laste õpetamine on vahva ja huvitav ka endale. Kogemused, mida olen saanud, ja tiimitöö oskus, mille olen omandanud, on hindamatu väärtusega," sõnas organiseerija Kerttu Filippov.

Lisaks arvab Filippov, et kooliõpetajad saavad vähe palka, arvestades, et nende töökoormus ja vastutus on suur.

Korraldaja Getterli Aaviku sõnul on ta peale mitmete töötubade läbiviimist märganud endas suurt arengut. "Võimalus anda oma teadmisi edasi teistele on parandanud minu väljendusoskust, kohusetundlikkust ja enesehinnangut," sõnas tüdruk.

Projekti finantsjuht Johanna Heinsoo sõnul andis ta aga endale sellel aastal lubaduse, et saadab midagi head korda ja arendab ennast.

"Võin tõdeda, et olen juba pragu saanud hakkama mõlema punkti täitmisega, aga see pole veel piisav. Tunnen, et lapsed tõesti kuulavad meid ja saavad teadmisi, mida võivad endaga elus kaasas kanda. Peale laste harimise oleme ka üksteist palju mõjutanud, sest oleme küllaltki erinevad, aga erinevus ju rikastab," lisab Heinsoo.

Projekti mänedžer Nilgün Bahşi kommenteerib, et ta on väga õnnelik, et nad on suutnud projektiga tuua palju tähelepanu tähtsale teemale

"Proovime seda probleemi lahendada, kuigi sellel ei pruugi olla nii head mõju, kui teeme lihtsalt esitlusi erinevates koolides. Lapsed on meie tulevik ja peame neile õpetama õigeid asju, et lahendada keskkonnaprobleeme," ütles ta.

Seni on suurimad saavutused esitluste tegemine ja rahastuse saamine Nopi Üles projektifondist. Projektiks saadi 2000€. Projekti esitleti ka Teeviidal ja Kaleidoskoopi eelvoorus. Tulevikus on plaanis minna teistesse koolidesse üle Eesti ja teha ka eraldi programm noortekeskustele.

2. veebruaril on läheb RePla esitlusi tegema Kalamaja põhikooli ja 21. veebruaril Tallinna Euroopa kooli.

LOE, MIS ON REPLA:

IG: @replaproject

FB: RePla

Vaata ka RePla blogi: replagirls.blogspot.com.ee