Esimest oskuste festivali päeva külastasid tuhanded noored, kes uurisid enda tulevikuvõimalusi karjäärinõustajatelt, proovisid oma kätega erinevaid ameteid, uurisid õppimisvõimalusi ja elasid kaasa ning võistlesid kutsemeistrivõistlustel. „Noore meistri" tiitli said esimesel päeval tasku pista juba kuue eriala esindajad. Lisaks toimus Eesti parima noor-DJ valimine, mille võitis Roman Tsõpov artistinimega AtomBeat.

Ürituse teine päev jätkub täna alates kella 10st Eesti Näituste messikeskuses ning ootab kõiki noori kohapeale enda oskustega tulevikku vaatama. Igaüks leiab festivalil põnevaid töötubasid oskuste avastamiseks ja arendamiseks. Noori nõustavad kohapeal erinevad karjäärispetsialistid nii hariduse kui ka tööturu teemal. Kohapeal on esindatud 25 kutse- ja kõrgkooli. Oma edulugu oskuste maailmas räägivad ja näitavad 20 erinevat kutse- ja üldhariduskoolide õpilasfirmat, kes kohapeal ka oma toodangut müüvad. Kahe päeva olulisemateks sündmusteks on paarisaja kutsekooli noore 31 erineva eriala mõõduvõtud, kus selgitatakse välja noored meistrid. Selle tulemusena valmib ka Eesti Vabariik 100 kingitus - meie väikesele riigile sada noort meistrit, kes on valmis oma oskustega tööturul olulist lisaväärtust pakkuma.
Lisaks eelnevale, hoiab noorte energiat üleval „Padjaklubist" tuntud särtsakas päevajuht Kristel Aaslaid koos säravate esinejatega ja meeleoluka lavaprogrammiga. Üritusest teeb ülekannet ka Karl Vilhem Valter, kes on kaheks päevaks üle võtnud ürituse Instagramikonto @oskustegatulevikku https://www.instagram.com/oskustegatulevikku/. Kohapeal saavad kõik külastajad osa võtta põnevast mängust, kus peavõiduks uus iPhone 7.
Täna jätkuvad kutsevõistlused ning selguvad uued noored meistrid. Koos paljude teiste esinejatega astub lavale ka noorte seas populaarne räppar Arop.