Haridus- ja Teadusministeerium on esmakordselt korraldamas ettevõtluskonkurssi Edu ja Tegu, milles auhinnatakse Eestimaa ettevõtlikumaid noori. Esimeste laekunud tööde seas on näiteks Pala kooli poistelt kohalikust puidust disainkellad. Viis Tallinna koolitüdrukut on aga algatanud projekti, mis teadvustab vaimse tervise probleeme. Vahet pole, mis vallas oled ettevõtlikkust üles näidanud, olgu selleks töine suvi malevas või hoopis osalemine tehnoloogia töötubades, kõiki oma edulugusid võid esitada Edu ja Tegu konkursile.
Vaimsele tervisele pühendunud „Ma ei ole uhhuu" projekti üks eestvedajaid Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpilane Katarina Raud peab oluliseks edu saavutamisel head tiimitööd. „Meil on toetav, sõbralik ning motiveeritud seltskond ning ülesanded on alati leidnud endale tegija. Kunagi ei jää mure lahenduseta ning eesmärk püstitamata," räägib ta.
Haridus- ja Teadusministeerium ootab konkursile osalema kõiki 7-26 aastaseid ettevõtlikke noori. Oluline on tehtud töö uudsus ja väärtus - see, et töö on inimestele tegelikult vajalik. Omavahel ei satu võistlustulle ideed, vaid teod, mis peavad esitamise ajaks olema vähemalt osaliselt ellu viidud. Peale konkursi lõppu hindab žürii tööd viies kategoorias: vajalikkus, läbimõeldus ja teostus, uuenduslikkus, kasutust tulevikus ning meeskonnatööd.
Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 14. september. Finalistid kuulutatakse välja oktoobris Edu ja Tegu kodulehel, võitjad novembris auhinnagalal. Vaata lähemalt konkursi vormi ja auhindasid.