1. Couchsurfing pole tasuta ööbimisvõimalus
See pole ainult tasuta ööbimisvõimalus, see on uute inimestega kohtumine ja uute sõprade saamine. Mina näiteks sain tuttavaks veel kahe tüdrukuga, kes minu majutaja juures ööbisid. Üks tüdruk oli Brasiiliast, teine Ameerikast ja meil jätkus juttu pikemaks. Tagasihoidlikkus pole couchsurfides kindlasti võtmesõna, tuleb olla avatud ja suhtlemisaldis, eestlastele tundub see alguses ehk veidi võõrastav, aga surfates võtavad inimesed sind kui sõpra ja see peaks olema vastastikune.

2. Tee konto
See on täiesti tasuta! Samuti tasuks konto võimalikult ära täita, kirjutada endast ja oma hobidest, lisada paar pilti, et teised kasutajad saaksid sind tundma õppida. Alguses võib olla raske majutajat leida, eriti kui keegi pole sulle soovitust kirjutanud, aga kui oma konto ära täita on võimalus suurem. Samuti võib lasta mõnel tuttaval, kes on juba kasutaja endale soovitus kirjutada või siis osaleda mõnel couchsurfariteite üritusel ja seal uusi tutvusi sõlmida.

3. Ole valvas
Kindlasti tasub enne teha põhjalik taustauuring riigile ja linnale, kuhu plaanid minna. Samuti uurida oma võõrustaja kontot, lugedes läbi kõik kommentaarid, mida teised surfarid on ta kohta kirjutanud ja vaadates pilte. Esimest korda tasuks valida keegi, kellel on palju positiivset tagasisidet. Samuti võib esimest korda surfata koos sõbraga, mina näiteks surfasin esimest korda koos klassiõega.

4. Ole sõbralik
Suhtu oma võõrustajasse nagu vanasse sõpra, ta ju laseb su enda koju. Kui samal ajal on tema juures ka teisi surfareid, võta ka neid nagu oma sõpru. Couchsurfingu eesmärk on uute tuvuste loomine, et igas linnas oleks sõber, kelle juurde saab minna. Mina näiteks käisin oma võõrustaja ja tema teiste surfaritega õhtul väljas, koos tähistasime ühe surfari sünnipäeva. Samuti näitas ta mulle kohti, kuhu ma turistina poleks sattunud ja andis soovitusi. Ka ei tülitanud mind Milanos väga populaarsed petturid, kes müüsid käepaelu või pistsid turistidele maisi pihku, et tuvid sööma tuleks ja nõudsid selle eest raha. Kuna olin koos kohalikuga, siis minule peale ei tükitud.

5. Lihtsalt tee seda!
Viska kõrvale eelarvamused ja paki seljakott. Uued linnad ootavad avastamist ja uued sõbrad tutvumist. Või siis võta mõni surfar enda diivanile ja saa osa teisest kultuurist ilma koduseinte vahelt lahkumata.

Minul on oma esimesest couchsurfist ainult postiivsed kogemused ja ma kavatsen kindlasti seda veel teha! Nüüd on mul ka üks positiivne soovitus ja järgmise võõrustaja leidmine on selle võrra lihtsam.