Olgu öeldud, et hotellide fuajeedesse ma sisse ei põiganud, kuid enamiku silmapaistvamaid kohvi pakkuvad asutusi turisti ja linnakodaniku trajektooril käisin läbi küll. Hinda vaatasin aga ametliku menüü, mitte happy hour'i ega muu sooduspakkumise järgi.

Narva mnt ja Mere puiestee kutsuvad kohvitama
Olgugi, et just need on esimesed tänavad, kuhu laevalt saabuva turisti jalg astub ning ehk pärast väsitavat loksutust just kalleim võiks eelduste järgi olla.

Vana-Viru ja Viru erinevused!
Kui sattuda õigele tänavanurgale või mööda seda WW Passaži tagant otseteed Viru tänava poole otsida, ei torkagi esimesena silma kallis kohv, vaid nagu hiljem selgub, pigem üks odavaimate killast. Üllatav.

Ühtekad Virukad on Vana Wiru Pubi, Olde Hansa, Hotell Cru ja Kaerajaan

Suur oli ka Olde Hansa teenindaja-preili enda üllatus, kui ta mu palve peale menüüst vaid 2 eest leidis. "See on küll odav," hüüatas ta, mispeale teinegi preili kõrval suured silmad tegi. Oli tõesti odav, sest vaid paarkümend meetrit eemal ootas pea kaks korda kallim.

Raekoja plats aga ei üllata

Kuigi olenevalt kolmest võimalikust äärest, kus istuda, muutub hind. Kalleim on otsevaatekohv raekojale ja see on kolmes kõrvuti asuvas kohvikus sama. "Äärealadel" aga pea euro odavam.

Üllatus on hoopis kangi all!
Sest kurikuulsas Saiakangis, kuhu iga turist varem või hiljem suundub, on odav! 1,70 vanalinnas tundus uskumatu, kuni leidsin...

kontrastid 30 meetri jooksul!
Nevski terrass Rataskaevu tänava nurgal pakub 4-eurost kohvi - see oli kalleim, mis leida õnnestus. Ometigi on vaid mõned meetrid eemal vaade kaevule küll veidi kasinam, kuid kohvihind peaks selle kompenseerima - vaid 2. kes aga taipab põigata Krahli hoovi, mis oma rahu ja vaikusega meelitab, leiab 1,50 maksva kofeiinikosutuse.

Nii nagu Tallinnas, on ka mujal linnades terves - kui tõesti vaid jalga puhata ja tassi kohvi ilma miljoni dollari vaateta soovid, ära jää esimese puhveti lõksu, vaid vaata julgelt ka kõrvalasuva kohviku menüüd!

"63 krooni tassi kohvi eest?" hüüatas sõbranna šokeeritult seda kuuldes. Jah, just, 63 krooni.

Kui Sa tead Tallinna südalinnas kohti, kus on veel kallim äratav tassitäis kosutust võimalik saada kui Nevski terrassil, pane see kindlasti kommentaaridesse kirja!