Lugu hakkas hargnema, kui kohalikust haiglast anti politseile teada beebist, kes on rottide puretud. Erakorralise meditsiini osakonna õde teatas korrakaitsjatele 15-päevasest tüdrukutirtsust, kes kaalus vaid 2,2 kilogrammi. Uuringute kohaselt oli lapsel 75 kuni 100 rotihammustust üle terve kere, sealhulgas ka kätel, sõrmedel ja näos. Raskeim vigastus on aga 2,5 sentimeetrit lai hammustus imiku laubal, mis paljastas osa tema pealuust.

Politsei küsimuste peale meenutas lapse ema Shyrock, kes on poiss-sõber Elliotiga koos olnud juba 2015. aastast, et pani tütre varahommikul kell 5.30 magama enda voodi kõrval olevasse hälli ning ärkas ise kaks tundi hiljem lapse nutu peale. Hällist vaatas talle vastu imik, kes oli verega kaetud. Noor isa Elliot rääkis, et tema nägi lapse voodi kõrval ka veriste rotikäppade jälgi. Mõlemad vanemad olid enda sõnul teadlikud faktist, et kodus on rotid, ent polnud selles asjus midagi ette võtnud.

Värske vanaema, Ellioti ema Regina Barton rääkis uurijatele, et poeg teatas, et hiireke oli imikut hammustanud, mistõttu kardab ta hooldusõiguse kaotamist. Barton olevat siiski lugenud sõnad peale, et kindlasti tuleks haiglasse minna. Noor isa puhastas lapse suuremast verest ning ootas veel poolteist tundi enda ema, kes viiks nad haiglasse.

Uurijad leidsid paari kodust veriste käpajälgadega lapsehälli, verest nõretava imikumütsi, vereplekkidega beebiteki ja rohkelt näriliste ekskremente. Räsitud imik saadeti operatsioonile, kus muuhulgas suleti haav tema laubal. Operatsioon olevat olnud raske, kuna lapse nahk oli nõnda kahjustatud. Lisaks leiti, et sellised vigastused tekivad mitme tunni jooksul, mille jooksul laps kindlasti nuttis valust. Nii Shyrock kui Elliot tunnistasid kohtus, et tarvitasid tollal kanepit, sünteetilist kanepit ja metamfetamiini, lisaks ka rohkelt valuvaigisteid.