„Selleaastase paraadi ideeks on dialoog mere ja maa vahel – maismaalt saadetakse veesõidukid müstilisele rännakule, mille põhirõhk on rütmidel ja märkide lugemisel,“ sõnas Rannarahva Muuseumi juhataja Riina Aasma. „Tänavu on märksõnadeks meremärgid, 30. aastad ning valge värv. Paatide paraadi kulminatsiooniks on lustakas karneval Pirita jõel, kus võib kohata üsnagi ootamatuid tegelasi.“

Paatide paraadi esimene vaatus toimub Admiraliteedi basseinis, kuhu on meile appi tulnud Omatsirkus koostöös Trikivabrikuga ning helilisi rütme jagab Viljandi Drumlab. Admiraliteedi basseinis algab etendus 11.45. Laevad saadab Pirita suunas teele admiral Tarmo Kõuts.

Paraadi teine vaatus ning karneval leiab aset Pirita jõel algusega 13.00. „Etendatakse sadamamelu ning kõike lõbu ja nalja, mida meremehed endaga kaasa toovad. Koos peetakse maha ulakas ja meelierutav karneval, kuid laevad ja meremehed peavad jällegi lahkuma,“ rääkis Aasma. „Publikul palume koguneda TOPi vastaskalda tribüünile. Alused hakkavad lahkuma Viimsi Vabaõhumuuseumi ranna suunas orienteeruvalt kell 13.45.“

Paatide paraadi kolmas vaatus on kojujõudmine. Viimsi Vabaõhumuuseumi randa on tuldud armsaid inimesi merelt koju ootama, mängitakse pilli ning lüüakse tantsu. Eestimaa tuletornide koopiate allee annab merelt tulijatele märku randumiseks. Alused jõuavad Viimsi randa kella 14.30ks. Pärast seda algab uhke simman koos Pärnu meremeeste pundiga Kentuki.

Pileteid Paatide paraadil osalevatele alustele saab broneerida aadressil festival@rannarahvamuuseum.ee. Pileti hind on 20 eurot ning kaasa saab teha terve meresõidu.