„Kuuldused Eesti missinduse enneaegsest surmast ei pea paika, vähemalt koolinoored hoiavad parimate traditsioonide järgi korradatud iluvõistlemist au sees. Rõõmustav on, et koostöös noortemessiga Teeviit oleme suutnud konkursi ööklubi seinte vahelt taas noorte sekka tuua nii nagu see koolimissi algusaastatelgi oli“, ütles Eesti Koolimissi peakorraldaja Helen Kuusmaa.


Konkursi eesmärk on väärtustada julgeid, kauneid, enesekindlaid noori tüdrukuid ja anda neile väärtuslikku kogemust. Samuti on konkurss osalejatele heaks võimaluseks  saada esinemise ja lavakogemust, mis edaspidises elus  kindlasti kasulik on. Oluline on ka korraldajate põhimõte, et konkursil osalejate ja võitjatega ei sõlmita siduvaid lepinguid ning seega on konkurss tüdrukutele heaks “hüppelauaks” edaspidiseks edukaks tegutsemiseks.


Spordi- ja õhtukleidivoorus võistlevaid osalejaid hindab professionaalne žürii, kuhu kuuluvad Eestis tegutsevate modelliagentuuride esindajad ja iluvõistluste korraldajad: Katrin Rannaväli (Eesti Modelliagentuur), Beatrice (Agency Beta), Victoria Kass (Baltic Models), Margit Jõgger (M.J.Models Management), Evelyn Mikomägi (Living Models Agency), Evita Agentuur, Tiina Jantson ja Raivo Kiisler, Aimar Karu (Eesti Iluteeninduse Erakool), Oleg Vinogradov (Arigato) ja Joel Juht (JJ-Street).

Publikuhääletus „OLEN Ilus“ toimub veebilehel www.weekend.ee, rahva lemmik saab auhinnaks Nikon COOLPIX digifotoaparaadi.


Eesti Koolimissi konkursi patroon Kristiina Ojuland on öelnud: „Koolimissi konkurss paneb ilu proovile, nii välimise kui sisemise. Lõppvõistluse lavalt auväärse žürii abiga võib sirguda rahvusvaheliselt tuntud modell või iluduskuninganna, kes toob Eestile au ja positiivset kuulsust kogu maailmas. Juba Lutsu "Kevades" õpetati hoolt kandma oma hinge eest. Niisiis, hoolitsege nii oma hinge kui ka välimuse eest, sest ilul tervikuna on suur ja igavene jõud!“