1. Lükka lund

Kui toas olemisest kõrini saab, siis pane end soojalt riidesse ja mine õue. Külmetamise asemel haara lumelabidas ja lükka majaesine kõnnitee või hoov puhtaks – tasuta trenn ja tänu sellele ka hea enesetunne. Ära muretse, kui suured hanged on moodustatud ja tundub, et rohkem miskit teha ei ole, siis tule mõne aja pärast välja tagasi, sest kindlasti on lund vahepeal juurde sadanud.

2. Joo kakaod ja söö piparkooke
Lumega jõuab enamasti pärale ka tunne, et jõulud on lähedal. Külmad talveõhtud on täpselt paras aeg selleks, et akna taga häirimatult langevat lund jälgida, küünlavalgel raamatut lugeda, midagi sooja juua ja piparkookidega maiustada.

3. Tee lumeingleid ja korralda lumesõda
Millal sa viimati end värskelt taevast kallatud lumele pikali viskasid ja ingleid tegid? Kui sa ei mäleta, siis on ilmselgelt liiga kaua aega möödunud, mis omakorda tähendab, et nüüd peaksid sa õue minema ja just selle ette võtma. Sulailma korral vormi hoopis väikesed pallikesed ja pea sõpradega üks korralik lumesõda, mis tuju heaks teeb.

4. Suusata ja kelguta

Mõnel pool on sellel sügisel juba nii palju lund maha tulnud, et suusatamise ja kelgutamise jaoks piisab täielikult. Tunne ennast taas väikese lapsena ja unusta mõneks hetkeks kõik mured. Naudi hoopis ilma ja vaata, kuidas kelguga mäest alla libisedes valge vaip kahte lehte lendab.

5. Mine jalutama ja tee kauneid loodusfotosid
Pane kindad kätte, müts pähe ja soojad libisemiskindlad saapad jalga ning mine jaluta! Talve tulekuga muutub loodus hoopis teistsuguseks ja kui sa arvad, et nüüd on kõik vaid hallides ja valgetes toonides, siis päris nii see ei ole. Kraba fotoaparaat või telefon endaga ühes ja püüa pildile talviseid hetki rahulikust, kuid meeldejäävast ning nauditavast ümbrusest

Hea lugeja, kuidas Sulle lumi meeldib? Mida sina lumega teeksid?