Schillingu muusikaprogrammi kuulusid sel aastal 12 ansamblit ja sooloesindajat alternatiivmuusika paljudest eri suundadest, sealhulgas tuntumatest Prince Rama (US) ja Sean Nicholas Savage (CA). Kohalikku “indie-skenet” esindasid teiste seas Ans. Andur, Väljasõit rohelisse ja Marten Kuningas, kellest viimane esitles festivalil ka oma debüütalbumit “Janu”. Puudevilusse ülesseatud traktorikärus – nn pehulaval - esines suure publikumenuga Jaan Pehk ehk Orelipoiss.

Lisaatraktsioonidest osutus taaskord populaarseks mängupillidega lastelava. Aset leidis ka tavapärane RMK metsamatk, seekord koos Sean Nicholas Savage'i kännukontserdiga (vt ka pilt manuses). RMK korraldas festivalilalal ka metsateemalise viktoriini.

Äärmiselt menukaks osutus ka Merle Liivaku eestvedamisel suveaias läbiviidud peredele suunatud Kahvliahvi Kokakool, mille erinevaid sessioone juhendasid tuntud toidublogijad, restorani- ja hobikokad, sealhulgas toidublogi Nami-Nami perenaine Pille Petersoo, Põhjaka Mõisa restorani kokk Märt Metsallik ning sisearhitekt ja üks Schillingu korraldajaid Hannes Praks.

Seekordne Schilling tõi ka vaheldust tavapärasesse festivalimenüüsse, pakkudes väliürituse kohta mitmekesisemat ning kvaliteetsemat söögi- ja joogivalikut.

Schillingu ala ja reklaammaterjalide kujunduse läbivaks elemendiks ehk nn “ametlikuks aedviljaks” oli seekord kapsas, mida kasutati terve tonni jagu festivali lavakujunduses.