Sinu saade kiikab erinevatesse kummalistesse maailmavaadetesse või nähtustesse, kas need teemad on Sind juba ammu huvitanud?

Juba teismelisena olin suur ulmefänn, kaifisin fantaasiaromaane, värvikaid kirjeldusi maailmadest, kus kõik on võimalik ja elu on üks põnev seiklus. Sealt edasi jõudsid mu huviorbiiti erinevad vaimsed maailmavaated ja mõtteviisid. Ka ravimtaimed ja alternatiivmeditsiin pole meie peres võõras.

Paljud Eesti kuulsused on paljastanud, et usuvad millessegi - näiteks Lea Liitmaa inglitesse ja Kerli Kõiv laob taro-kaarte, ka Piret Järvis on rääkinud, et korraldab sõpradega esoteerikaõhtuid. Millised on sinu huvid esoteerikas, millesse sa usud?

Meis endis on kõik olemas – kõik jõud, energiad, põhjused, vastused, lahendused – ja see pole minu avastus. Maailm on avanenud ja väga kiires muutumises, kõik iidsed teadmised on infoühiskonna liikmetele kättesaadavad, kui neid targalt kasutada, saab inimene oma potentsiaali avada ja arendada niipalju kui tal endal huvi on. Väliskosmose uuringute kõrval tasub sisekosmosessegi vaadata – varem või hiljem peab seda niikuinii tegema. Usun ka tingimusteta armastuse jõusse.

Kuidas sündis saade "Hallo, kosmos!“?

Teades minu huvi nende teemade vastu pakkus Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga mulle võimalust teha suvekavas sellist saadet, mis üllatuslikult osutus üsna populaarseks ja jätkub sügiselgi.

Igal pühapäeval kell 2 Raadio 2 eetris olev saade „Hallo, Kosmos!“ vaatleb erinevaid ebatavalisemaid maailmanägemusi, tegelasi, nähtusi. Müstika, maagia ja fantastika, uned ja reaalsused, kummalised olendid ja muud kosmilised mõõtmed, teistmoodi tegelased ja mõtteviisid, aga ka tulevikuvisioonid ja alternatiivsed lähenemised igapäevastele asjadele nagu haridus ja meditsiin. See on tavapärases normaalses, tõsises ja meelelahutusläbustavas meediarägastikus rahulikult kulgev pisut paranormaalne killuke, kus kõik on võimalik, kus seniks kuni pole tõestatud vastupidist, on võimalus, et kõne all olev siiski eksisteerib. Mingit tõde saade ei kuuluta ja saatekülaliste väiteid ei propageeri. Eeldan, et tolerantsel ja huumormeelega kuulajal on isiklik arvamus ja kriitiline analüüsivõime.

Kes on olnud seni kõige põnevamad saatekülalised, miks? Ja kas on tulemas kedagi, kelle juttu tasuks ilmtingimata kuulata?

Tänaseks on valminud kuusteist saadet, kõik üsna erinevad ja meeldivad mulle väga. Rõõmustav kui külaline end avab ja kutsub kuulajat kaheks tunniks oma maailma külla. Austan seda võimalust.
Kõigile ei saagi ega peagi kõik pakutav meeldima. Igast saatest võib saada mingi uue huvitava mõtte, nüansi, inspiratsioonikillukese, või lihtsalt pisut põnevust. Isiklikud lemmikud on olnud pea kõik saatekülalised, näiteks meisterlikult oma materjali esitavad vaimsuseteemadest valgustaja Peeter Liiv ja vandenõude uurija Jüri Lina, teadjanaine Mai-Agate Väljataga ja nõid Viktoria Betlem, kelle olenditesüsteem on väga meeleolukas kuulamine, alternatiivmeditsiinist rääkiv Kaia-Kaire Hunt ja haridusest arutlev Aivar Haller.

Üks mu suuri lemmikuid on Igor Volke, kes on laiemalt tuntud anomaalsete keskkonnanähtuste ja UFOde uurijana, alati oma teemat põhjalikult valdav ja suurepäraselt esitav. tema on ka selle pühapäevase saate külaliseks, kuna sel nädalal on maailma meediasse UFO-teema taas väga jõuliselt sisse tunginud ja on palju uusi põnevaid arenguid, millest kuulajat valgustada.

Sel pühapäeval, 3. oktoobril kell 14-16 on Raadio 2 saate „Hallo, Kosmos!“ külaliseks Igor Volke
Kõik saated on järelkuulatavad internetis www.r2.ee/hallokosmos