moodnekodu.ee uuris Laurilt ka kodu ja sisustamise kohta üldiselt.

Lauri, loomingulise inimesena oled — või oleksid — ilmselt ka julgem oma kodu sisustamisel.
Praegu on sinu elu üks kaunis kulgemine ja kindlat elamispinda pole, aga kas sul on tekkinud reisituhinas uued stiilid-suunad, mis on sind muutnud sisemiselt ja mis näiteks mõjutaksid sind oma kodu kujundamisel?

Tõepoolest, mul puudub kindel elamispind ja elan kus juhtub: hotellis, hostelis, mõne tuttava diivanil jne. Tunnet, et mul koduvõtmed taskus on, tundsin ma 4 kuud tagasi Eestis.
Kuna mu kogu elu on seljakott ja kohver, siis olen hakanud väärtustama ja aru saama, et asju ei pea olema palju. Muidugi on tore, kui on palju, kuid kohati on värksendav olla nii, et sul pole midagi. Kodu kujundamise juures olen ma enamasti eelistanud minimalistliku stiili. Võimalikult vähe vidinamüra, kuid mõned asjakohased ja praktilised vidinad võivad siiski olla. Praeguse reisikogemuse põhjal peab kindlasti kodus olema mugav diivan, kus vajadusel väsinud külalisi uneMatimaale saata. Pärast seda, kui olen 3 kuud laevas ja 2 nädalat hostelis nari teisel korrusel maganud — ilmselt ma oma lapsi ei hakkaks sellega traumeerima.
Aga sellist valgustust pole tulnud, et ma oleks oma maitse ja stiilitunnetuse 180 kraadi ümber pööranud ja hakkaksin kodus vaipu seinale lööma ja põdrasarvi kusagile uksele sättima.

Mis on üldse kodu sisustamise juures oluline?
Kodu sisustamise juures on oluline see, et endale meeldiks. Tuleb jälgida enda sisetunnet, mitte ajakirjapilte ja hulluks minna nelja plastiktooli pärast, mida Eestist pole ju võimalik kuidagi saada ega tellida. Kodu peab olema soe koht, kus saab rahulikult dressides ringi sahistada ja ennast maailmast ära lõigata.

Kõige tähtsam ruum sinu kodus? Miks?
Kaks ruumi. Magamistuba ja wc. Hea uni ja kerge enesetunne on ju olulised asjad, et iga päev naeratada ja õnnelik olla.

Erilise tähtsusega ese vms sisustuses? Miks?
Kui ma olin 15-aastane poiss, siis mu emme läks reisile ja ma palusin, et ta tooks mulle midagi ilusat ja lahedat. Tõigi. Väga tuusa n-ö teatrimaski. See oli mul igas kodus üleval ja lõpuks rippus salongis töökoha peegli küljes. Minu tulevasest kodust leiab ka kindlasti selle maski kusagil hängimas. Ah, et miks? Ilmselt sellepärast, et ilus asi ja emme kinkis.

Taaskasutus või uus?
Mõlemat. Ma saan rahulikult elada kodus, kus mul on kuuri alt leitud töölid ja laud, kuid ma ei saaks elada rahulikult kodus, kus on kuuri alt leitud elektrijuhtmed või kodutehnika. Mõned asjad võivad olla vanad, kuid paljud asjad peavad olema uued. Väga ei tahaks magada ka taaskasutuskeskusest ostetud madratsi peal.

Hinnaline disain. Kas ja kui palju kulutad või kulutaksid? On sul lemmik disaini vallas?
Hinnaline disain…Einoh, kindlasti äge, tuus ja eriline, kuid lihtsa maapoisina pean pigem lugu palkpõrandast kui klaaspõrandast. Ilmselt mu tulevikukodust võib leida mõne disainelemendi, kuid ma ei usu, et ma hakkaks selle peale kulutama kümneid tuhandeid eurosid. Lemmikuid tõesti ei ole, kuna ma pole lihtsalt nii teemas disainiga.
Ma võiksin rahulikult elada väga peenes disainkodus, kuid ise vast ei viitsiks selle ehitamise ja kujundamisega jännata. Ma lihviks ikka palgi ära ja paneks kaltsuvaiba maha. 

Mis teeb kodust kodu?
Kodust teeb kodu see, kui sa tunned, et see on sinu kodu. Sul on seal turvaline ja hea olla.
Kodust lahkudes on kurb olla ja koju tulles on alati soe tunne sees.
Oh, kodu… See saab pikalt resisides täiesti teise tähenduse.

Vaata ka Lauri kodulehte!