TOMM¥ €A$H on loomulikult lavanimi, selle taga peitub tegelikult noorhärra Tomas Tammemets. Ta on 24-aastane Koplist pärit mees, kellel on hetkel kõige pöörasemad muusikavideod Eestis. Ent Tomast lõunasöögilaua taga intervjueerides pole silme ees videotest tuntud kõiges-üle-võlli artist, vaid sõbralik ja mõistlik noor mees, kes on täis talenti ning ambitsiooni.

Seda, et Tomas ja TOMM¥ nii erinevad on, selgitab Tommy arvates võimendus: “Kui lihtsalt aega veedan, olen Tomas, kuid 1000-le inimesele esinedes olen 1000kordne versioon Tomasest ning sellist isikut tuntakse juba TOMM¥ €A$Hina.” Kergema jälgimise hüvanguks kutsume teda siiski edaspidi Tommyks.

Räägime videotest. Ideed neis toimuvaks tulevad Tommylt endalt, kellele tulevad appi produtsendid, kes hakkavad ideid tõelisteks sündmusteks ja olukordadeks vormima. Alati aga nii ei lähe, sest viimase video “Leave Me Alone” tegi Tommy peaaegu algusest lõpuni ise, juhtides igat etappi alates võttepaikade otsimisest kuni montaažini. Kõrvalosatäitjaid videotesse leitakse tutvuste kaudu või castingutelt, isiklikemates stseenides teevad kaasa siiski vaid sõbrad või vähemalt tuttavad.

Hullude videote ning omapärase muusikastiili tõttu jagunevad inimeste arvamused Tommyst rääkides kaheks: neile kas väga meeldib pop rap superstar (nii ta iseend ja oma muusikastiili liigitab — toim.) või siis üldse mitte. Ta ise arvab, et kui inimene on näinud vaid ühte videot või kuulnud ainult ühte laulu, siis ongi raske tervikpilti kokku panna. Tommy DJ Lauri Lemberi sõnul võib kergesti jääda mulje, et Tommy on keskmine Lasnamäelt pärit ahne oss, kes üritab demonstreerida raha ja edu. Veidi põhjalikumalt Tommy loomingut uurides saab aga selgeks, et tegelikult ta hoopis naeruvääristab seda.

Tommy kui laulja omapärase stiili põhjused peituvad tõenäoliselt Koplis veedetud lapsepõlves. Kasvades üles ühetoalises Kopli korteris (koos papagoi Sossuga!) ning hängides suurema osa ajast ehtsas Lasnamäe õhkkonnas, keset “seinavaipu, osse ja venelasi”, pani väike Tommy paljutki tähele. Neid asju võibki tema praegustes videotes märgata. Ka tema riided on selgelt “Lasnamäe tänavamoest” inspireeritud. Kuna tavaliselt selliste riietega keegi ringi ei käi, uurisime ka nende päritolu kohta. Tuleb välja, et riiete leidmiseks on kõige olulisem terav pilk. Viimasel ajal on silma jäänud vana Levi’s, kuid ilmselgelt külastab Tommy tihti ka Adidase poode.

Küsimuse peale, kas Adidasega seob teda sponsorleping, läks Tommyl tuju ära. Tema sõnul on sponsor kole sõna. “Adidasega ei seo mind sponsorlus, leping teeb tegelikult minu kui artisti ja rõivabrändi suhte materiaalseks ning tapab võlu. Kolm Adi triipu on elustiil, sellesse on mul naturaalne kiindumus.” Siiski lisab ta, et teeb Adidasega koostööd küll, aga sponsorlepingule ta alla kirjutanud pole.

Koolis käimine Tommyl väga hästi ei sujunud. “Kuni 15-aastaseks saamiseni läks mul päris hästi, aga siis hakkasin kanepit tegema ja see lõi mu koolisüsteemist ikka päris välja.” Tol perioodil hakkas ta ennast avastama; koolis käimise asemel tegeles ta maalimise ja tantsimisega. Gümnaasiumit pole Tommy ametlikult lõpetanud: “Eksamid tegin ma ära, aga paar asja on veel tegemata. Mõtlen, et peaks direktorile helistama, et kuule teeme selfie ja pane allkiri lõputunnistusele ära.”

Sarnaselt paljudele teistele ei teadnud Tomaski gümnaasiumis, mida ta pärast keskkooli teha tahab. Kui ta maalis, tahtis ainult sellega tegeleda ning kui kiindus tantsimisse, leidis aega jällegi vaid selle hobi jaoks. Ta ei mõelnud kunagi plaan B-le, vaid keskendus kõige olulisemale ja ei tahtnud end mitmete tegevuste vahel jagada. Just seda sama soovitab Tommy ka kõikidele praegustele õpilastele: ”Tehke, mis tunnete! Kui käite koolis, siis käige koolis, kui ei viitsi, ärge käige! Kui tahad kusagil katusel päikesepaneele ehitada, siis tee seda. Ükskõik mis see ka poleks, kui tõesti midagi tahad, on võimalik see ära teha.

Lõpetuseks — kas Tomas Tammemets alias Tommy Cash on õnnelik? “Olen täiega õnnelik, hoolimata sellest, et mida kaugemale lähen, seda rohkem näen asju, mida mul pole. Olen õnnistatud, sest see, mida ma teen, on tõesti kõik, mida tahan. Kui lähen esinema ja inimesed teavad mu lugude sõnu, see on võimas!”

Allikas: Miilang