Sama põnev on infologistika. Kui Omniva hakkas pakkuma e-arvete teenust, ütlesid paljud, et niimoodi te ju ise tapate paberil arvete saatmise ja sellega koos ka oma äri. „Aga kui maailm muutub, peabki ise oma äri muutma – kui sina seda ei tee, teeb keegi teine,ˮ tõdeb Raav. Nii on Omnival lisaks e-arvetele veel teisi ägedaid teenuseid: e-kviitung, mis vabastab pabertšekkidest, ja e-kuluaruanne, mis võimaldab aeganõudvad aruannete täitmised viia mobiiliäppi, paari sõrmeliigutuse kaugusele.

Raav töötas varem ligi 13 aastat panganduses ja tunnistab, et sealsed pöördelised trendid – esmalt teenuste laialdasel kasutuselevõtul, seejärel digikanalitesse liikumisel – olid väga põnevad. „Nüüd Omnivas töötades saan osa kogu e-kaubanduse kasvust ja see on taas tohutult huvitav,ˮ kinnitab ta.

Mõlema ameti puhul tähtsustab Raav oma õpinguid Tallinna Ülikoolis. „Arvan, et sümbioos reaalainetest koos oma loogika, süsteemsuse ja täpsusega ning psühholoogiast on praegusel tööturul hinnatud väärtus,ˮ nendib ta. „Ka sul endal on tööturul oluliselt kindlam, kui oled hariduse saanud väga laiapõhjaliselt, eri valdkondadest.ˮ

Raav on oma karjääri sidunud eestvedamisega. Juhina töötades on aga samal ajal vaja arusaamist numbritest ja inimestega seotud protsessidest – üht ei kujuta teiseta ette. „Kuigi ise kipun matemaatikaga sarnaselt ka psühholoogiale pigem protsessipõhiselt ja süsteemiga lähenema, usun, et organisatsioonikäitumine on aidanud mul rohkem mõtestada inimestega tehtavat tööd,ˮ selgitab ta. „Logistikas on vaja, et protsessid oleks võimalikult süsteemsed, efektiivsed ja läbimõeldud – nagu matemaatika – ning samal ajal tuleb tunda ja mõista inimest, kes saadetist kohale kannab või seda ootab.ˮ

Tallinna Ülikool on õppeprogrammid väga hästi üles ehitanud, need on piisavalt spetsiifilised, kuid samas annavad ka laiema silmaringi.

Ivar Raav töötab Omniva regioonide juhina. TLÜ matemaatika lõpetas aastal 2006.

Jaga
Kommentaarid