Võistlusele on oodata 180 tippvõistlejat üle maailma ning oma võimaluse saavad ka parimad Põhja- ning Baltimaade sõitjad, teatasid korraldajad.

Võistlused toimuvad laupäeval ja pühapäeval, esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 24. veebruaril on Saku Suurhalli rajatav võistluspark avatud kõikidele huvilistele.

Piletid Simple Session tulevad müügile esimesel detsembril. Kogu võistlus saab taas olema täismahus jälgitav ka HD-veebiülekande vahendusel.

Simple Session sai alguse aastal 2000 Tartus ning on pärast 2004. aastal Saku Suurhalli kolimist kasvanud üheks maailma ekstreemspordikalendri oodatuimaks ja kajastatuimaks võistluseks, mis toob kokku oma ala tipptegijad ja tõusvad talendid igast ilma otsast ning annab kohalikele rulatajatele ja trikiratturitele võimaluse võistelda maailma parimatega.

Veebiülekanne võistlusest on ületanud juba miljoni vaataja piiri ning seda on lisaks kümnetele ajakirjadele ja veebiportaalidele kajastanud telekanalid Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV.