...keegi helistas mulle. Tuli välja, et see oli mu sõbranna Carolina. Enne, kui jõudsin küsida, et miks ta helistas, soovis ta mulle head uut kooliaastat. Vastasin talle samaga. Rääkisime veel, mis selle paari päeva jooksul juhtunud on. Panin end kooliks valmis: sõin, pesin hambad, panin end riidesse ja sättisin juuksed, tegin kerge meigi.
*KOOLIS*
Olin üksi, ei teadnud, kus keegi minu tuttavatest oli. Aktuseni oli veel umbes 10 minutit. Lihtsalt vaatasin, mida keegi tegi. Aktus oli kooli tagaaias, mis oli väga hooldatud ja toole täis. Leidsin sealt ka Jenniferi ja Kate'i, kes mulle tagareast lehvitasid. Läksin kiirelt nende juurde, sest aktus algas. Mõtlesin endamisi, kas leian uusi tuttavaid. Loodetavasti. Aktusel muud ei räägitud, kui seda, et mis klassil mis õpetaja on. Jätsime Jenniferiga nii-öelda "hüvasti", mis sest, et me kohe varsti uuesti näeme. Meiega klassi minnes ühinesid Kate'i sõbrannad, keda ma ei tunne. Tahtsin küsida, et kas Kate tahaks minuga koos istuda, aga nad leppisid oma sõbrannadega juba eelnevalt kokku kohad, kus keegi kellegagi istus. See tähendab, et pean üksi istuma. Tore. Istusin suhteliselt taha. Klassijuhataja tund algab kohe. Terve klass on õpilasi täis. Välja arvatud minu kõrval olev koht. Klassijuhataja astus sisse, pani ukse kinni, ning küsis, et kas kõik kohad on täis. Kõik vaatasid minu poole, vaadates tühja kohta. Õpetaja küsis, et kas keegi teab, kes puudu on. Just sellel hetkel astus sisse hiljaks jäänud tüdruk. Minust ees olevad neli poissi hakkasid naerma. Tüdruk läks näost üleni punaseks. Pööritasin silmi poiste käitumise peale, lootes, et terve aasta nii ei möödu. Vahetasime kiirelt tüdrukuga nimed. Ta nimi on Mia. Blondid õlgadeni laines juuksed, hallid silmad. Seljas must seelik ja valge pluus. Rõõmustasin, sest ta tundub tore ja lisaks veel selle üle, et ma suutsin juba uue sõbra leida. Õpetaja jagas kõigile tunniplaanid ja ütles, et rohkem ta meid kinni ei pea. Kõik rõõmustasid selle üle. Homme pidavat olema nn "tutvusring" . Mul oli nii hea meel, et kõik laabub. Vähemalt siiamaani. Trepist alla minnes tuli vanema klassi tüdruk minust väga lähedalt mööda, lõi oma õla minu vastu ning vaatas ülbe näoga otsa, enam-vähem öeldes, et vaataksin ette, kuhu astun. Ma ei lasknud sellel ennast heidutada, ei ole mõtet sellele mõelda ja tuju rikkuda. Loodan, et see lihtsalt rohkem ei juhtu. Nägin ka Jesperit, kes mulle lehvitas ning vastasin samaga. Mia jooksis mulle järgi ja küsis, et kas ma elan ka ühikas. Noogutasin ning ta küsis, et kas ma tahaksin koos temaga sinna jalutada. Noogutasin uuesti, ning hakkasimegi minema. Tee peal vestlesime igasugustest erinevatest asjadest, seal hulgas üritasin viisakalt küsida, et miks need poisid naerma hakkasid, kui ta klassi tuli. Ütlesin veel, et ta ei pea vastama, kui ta ei taha. Ta ütles, et ma saaksin niigi varsti teada. Aga ta rääkis ise.
M: "See on nagu tavaliselt. Ma käisin ühega nendest, täpsemalt sellega, kes sinu ees istus. Ta jättis mu maha, teadmata põhjusel, ilmselt ta sõbrad korraldasid midagi. Neil on mingisugune teema minuga. Tahaks, et nad saaks sellest juba lihtsalt üle."
B: "Seda on küll väga kurb kuulda... Ma lihtsalt loodan, et nad lõpetavad selle varsti ära, see on nii lapsik."
Ta noogutas.
B: "Anna veel teada, et kui sul peaks mingi mure või midagi sellist olema, siis olen ma sul olemas."
Mia naeratas. Mulle tundus, nagu oleksin temaga varem sõber olnud, sest me juba nagu usaldaks üksteist väga.
*ÜHIKAS*
Olimegi juba ühika ees, läksime mõlemad viiendale korrusele, sest meie mõlema toad asuvad seal. Tuppa jõudes lihtsalt vahetasin riided ja jäin magama, sest Jenniferi ja Kate'i ei olnud. Magasin kuskil tunni. Huvitav, nad ei olnud ikka tagasi. Mõtlesin, et peaks oma Facebooki vaatama, sest ma ei ole seal kaua aega käinud. Sisse logides leidsin sealt neli sõbrakutset. Teadsin juba ette ära, et need on Jenniferi, Kate'i, Jesperi ja Mia omad. Mul oli õigus. Võtsin kõik vastu ja lihtsalt vaatasin, mis seal vahepeal toimunud on. Järsult koputati toa uksele. Ehmatasin, tõusin püsti ja hakkasin ukse juurde minema. Uks löödi lahti. See oli...