Korduvalt parimaks Eesti noorteprojektiks valitud tänavakultuurifestival Baltic Sessioni peakorraldaja Joel Juht on toimuvast jahmunud: „Joonistusvõistluse idee sai tegelikult alguse ühiskonnast ning noorte probleemidest: katkised pered, pooleli jäänud kooliteed ja teised mured, millega noorsootöötajad igapäevaselt kokku puutuvad — kõik see vajab just nimelt rohkem avalikkuse tähelepanu kui maha salgamist.”

"Kui sa näed tänaval mingit löta-löta-venda, siis see ei tähenda kohe, et ta on jobu. Ta on veel noor, pole elus nii kogenud. Ma näen igapäevaselt noori, kes lähevad mu tantsutrennidest teise keskkonda, kas siis kooli, kus on palju vägivalda, või koju, kus ei pruugi ka asjad korras olla. Probleem on tegelikult palju suurem, kui ta näib. Samamoodi tulin mina 15aastasena Tallinna, mul ei olnud mingisugust tuge, vanemad ei toetanud mind. Ma olen isegi pidanud sundima end tõestamaks, et suudan olla palju parem. Et ma suudan üle olla kõigest sellest, kuhu jäid mu sõbrad," selgitab Juht popkultuuri vajalikkust.

Joel selgitab, et ta ei tee noorteüritusi selleks, et end upitada. "Ma ei korralda üritusi selleks, et mingisugust feimi saada. Ma teen üritusi, et noortele mingisugust väljundit pakkuda."

Kuna eitavat vastust kuidagi rohkem ei põhjendatud, üritas Joel Juht Kunsti Linna kontseptsiooni ja ürituse tagamaid Tallinna Kommunaalametile mitmel korral ka selgitada. „Ürituse peakorraldajana ja selle eest vastutajana soovin rõhutada, et tegemist on kunstilise suunitlusega joonistusvõistlusega, mis mitte mingil juhul sodimist ei propageeri,” lisa ta.

Kunsti Linna idee oli avalikkusele huvipakkuval viisil näidata noorte rolli olulisust ühiskonnas ja plaanis oli luua kuuest kuubikust koosnev Tallinna linna mudel. Iga kuubik peab tähistama erinevat linnaosa, andes noorele kunstnikule võimaluse väljendada ennast läbi linnaosade erinevaid sotsiaalseid keskkonna.

Juhi sõnul on Tallinna linna suhtumine seda kurioossem, kui arvestada, et Kunsti Linna võistluse siduvaks teemaks on “Beebide linn”. Ta lisab, et pole ühestki otsast majaseinte sodimise poolt.

Ideeliselt oli plaanis ka kunstnike ja vabatahtlike poolt üles ehitatud mudel-linna üles jäämine näitusena linnaruumi veel paariks päevaks. See oleks näidanud tänavakultuurifestivali ja linna koostööd ning ühist hoolimist lastest, noortest ja peredest.

Tänavakultuurifestival Baltic Sessioni näol on tegemist rahvusvahelise festivaliga, kuhu on kaasatud üle 150 vabatahtliku Tallinna noore.