Umbes poole tunni jooksul suutis Riiklik Ilmateenistus oma Twitteri konto vahendusel siiski inimesi teavitada, et tegemist oli vaid katsetusega. “Meieni on jõudnud andmed, et inimesed said katseteate sellisel kujul, nagu oleks tsunami päriselt tulemas. Tsunamihoiatust tegelikult ei ole!” Teadet edastasid joonelt ka kohalike ilmakanalite sotsiaalmeediakontod, ent siiski oli möödunud piisavalt aega, et ärevil inimesed jõudsid minna ennast väljendama Twitterisse ja Facebooki.

“Ma olen liiga vana, et saada ekslikke hoiatusi oma telefonile. Kui ma selle sain, mu jalad muutusid makaronideks, hakkasin õhku ahmima ja peaaegu et minestasin. Nii on võimatu tööd teha, lähen koju ja kogun ennast,” kirjutas üks ärritunud Twitteri kasutaja.

Nimelt tuli teade inimeste telefonide ekraanidele, ent seal ei täpsustatud asjaolu, et tegemist on vaid katsetusega. Riiklik Ilmateenistus on nõutu, nad ei tea, miks teade saadeti hoiatusena, ent nad uurivad asja. Juhtum on maru sarnane 13. jaanuaril Hawaiil juhtunuga. Nimelt saadeti sealsetele elanikele teade, et peagi tabab neid ballistiline rakett ning tarvilik oleks varjuda siseruumidesse. Tol korral oli põhjuseks inimlik eksitus, ent teine samalaadne juhtum paneb inimesi pead murdma, kas äkki on mõne kuritahtliku inimese käsi mängus.