53-aastane mees pöördus traumapunkti, kuna tema alakõhus oli valu viimase kolme päeva jooksul ainult hullemaks läinud. Samuti oli mehel süda paha ja keha paistes. Arstid muutis eriti murelikuks see, et mehe parem jalg oli valudes, ta ei olnud seda juba 24 tundi liigutada saanud. Jäsemel puudus ka tuntav pulss ja oli katsumisel külm.

Mehe anamneesis ei olnud ühtegi võimalikku põhjust kaebustele. Uurimise käigus selgub, et mehel on väga kange häda "number kaks".

Päraku ülevaatusel selgus, et mehe väljaheited on väga tugevalt kokku pressitud. Alakõhu skännering paljastas, et mehe väljaheited olid rõhu tema alakõhus eluohtlikult kõrgeks ajanud.

Uuring näitas veel seda, kuidas mehe väljaheited olid jämesoole nõnda suureks muutnud, et see avaldas survet tema paremale niudearterile. See surve põhjustas valu ja halvatuse paremas jalas.

Kuna mehe olukord oli väga nigel, viidi ta kohe operatsioonile, et "ummistus" eemaldada. Ametliku raporti järgi eemaldati mehe kehast kaks liitrit väljaheiteid. Mehel kulus lausa 13 päeva, et taas normaalselt kõndida.