Kroonika võib varsti Egiptuses oma korrespondendipunkti avada. Nii palju oleme viimasel ajal seda vahemaad kütnud. Sharm el Sheikhis jäädvustasime Balti riikide Miss Domina valimist, intervjueerisime Punases meres snorgeldavaid Maarja-Liis Ilusat ja Koit Toomet. Oma esimese ja seni viimase intervjuu andsid eesti pressile, jalad soojas merevees, Tanel Padar ja tema uus elukaaslane Katariina Kalda. Kroonika kajastas Dave ja Maris Bentoni pulmareisi ning jälgis, kuidas sõidab rullsuusavõistlusel African Ski Andrus Veerpalu.

Kui seni viis reisihuvilisi Eestist Egiptusse Domina reisibüroo, siis alates oktoobrist saab otse ja omadega püramiide imetlema ka Marhaba Toursi kaudu. See büroo on Kroonika seksikate peo partner — ajal, mil meil paugub väljas vinge pakane, viib Marhaba Tours Lea Liitmaa ja Indrek Raadiku kuuma Egiptusse puhkama. Ka sellest reisist teeb Kroonika oma lugejatele värvilise ülevaate.

Aga reisime mujalgi kui Egiptuses. Meie ajakirjanik ja fotograaf aitasid viia üle Vahemere — Rhodose saarelt Mallorcale — Lennuki-jahi. Tutvusime Hispaanias Madridis Jane Salumäe koduga, jalutasime koos Eve Kiviga Praha tänavatel. Juba pakib kotti järgmine ajakirjanik, kes sõidab selle kuu lõpus Gran Canariale, et jälgida Eesti uue kokandusseriaali filmimist.

Hiljuti avanes neljateistkümnel Eesti ajakirjanikul võimalus tutvuda Egiptuse elustiili ja vaatamisväärsustega. Need kogemused, kontaktid ja võrratu positiivne laeng, mille sealt saime, annavad julguse seda maad kõigile puhkamishuvilistele soovitada.

Ingrid Tähismaa